حدود ٦ ماه از شروع پروژه نوسازی مقبرە الشعرای مهاباد می گذرد. از همان ابتدا جمع کثیری از مردم و هنرمندان با پروژهی ساخت مقبرە الشعرا کە از سوی شورای شهر و شهرداری مهاباد به تصویب رسیده بود، مخالف بودند. دلیل اصلی این مخالفت ها این بود که آنها معتقد بودند این مکان یک میراث […]
حدود ٦ ماه از شروع پروژه نوسازی مقبرە الشعرای مهاباد می گذرد. از همان ابتدا جمع کثیری از مردم و هنرمندان با پروژهی ساخت مقبرە الشعرا کە از سوی شورای شهر و شهرداری مهاباد به تصویب رسیده بود، مخالف بودند. دلیل اصلی این مخالفت ها این بود که آنها معتقد بودند این مکان یک میراث فرهنگی عمومی است و می بایست به صورت شفاف و با مشورت تیم های تخصصی برای آن اقدام می شد.
اما با وجود تمام مخالفت ها و شایعات سرانجام در بهمن ماه ۹٥ پروژهی مقبرەالشعرای مهاباد افتتاح شد.
این در حالی است که غیر از محوطه مقبره الشعرا و فقط تعویض چند سنگ مزار از هنرمندان کە در قسمت اول محوطه آرمیده اند، سنگ دیگر هنرمندان تعویض نشدە و حتی تعدادی از آن ها بدون نشانە ی مشخصی هستند!
ازطرفی دیگر موج نارضایتی ها از کیفیت مصالح و سنگ های به کار رفتە در مقبرە الشعرا که از آن به عنوان یک پروژهی عظیم فرهنگی در شورای دور چهارم یاد می شد; از همان ابتدا دیده و شنیده می شد.
چند ما از استقرار سنگ های جدید نگذشتە بود کە سنگ مزار استاد ماملی ترک خورد و در نهایت برداشتە شد.
خبرنگار بینه ر در پی پیگیری های میدانی برای پروژه نیمه ساختِ افتتاح شدهی مقبره الشعرا متوجه این نکته شد که شورای شهر مشغول ساخت و تعویض سنگ های جدید برای مزارهایی است کە کم تر از شش ماه پیش نصب شده اند!!
در همین راستا خبرنگار بینەر با یکی از اعضای شورای شهر گفتگویی انجام داد. این عضو شورای شهر در پاسخ به دلیل تعویض سنگ مزارها گفت: “تعویض سنگ های تازه نصب شده مقبرە الشعرا بە دلیل بی کیفیت بودن آن هاست!”
حال سوال اینجاست کە آیا قسمت بالای مقبرە الشعرا جزو مقبرەالشعرا محسوب نمی شود کە غیر از محوطه آن، تغییری در آن ها مشاهدە نمی شود؟
آیا این سنگ مزارهای جدید بدون هزینه هستند و آیا این تعویض ها جزو بحران مالی شورای شهر که خود را از پروژەهای مهم تر چون سالن سینما و تئاتر باز می زند، نیست؟
آیا وظیفه مسئولین فقط تصویب مصوبه است و رسیدگی بە چگونگی اجرای آن رها می شود؟
چرا پس از گذشت چند ماه از افتتاح پروژه مقبره الشعرا هنوز هزینەی کلی مشخص نیست و حتی در ورودی مقبرهالشعرا دو بنر متفاوت، با دو هزینه متفاوت نصب شده است؟
و در آخر اینکه، ظاهرا اجرای این پروژه به یکی از مهندسینی سپرده شده که در کارنامه اش طراحی و اجرای تالار وحدت را دارد. مکانی که از ابتدا با مشکلات عمده ای مواجه بود. در حالیکه این مکان می توانست به یک مجموعه ی فرهنگی و هنری مناسب مهاباد بدل شود، به ناکارآمدترین شکل درآمده است و اگر امروزه در آن نمایش و کنسرت اجرا می شود و در بخش شبه نگارخانه اش نمایشگاه برگزار می شود، از روی ناچاری است.
حال معلوم نیست واگذاری مجدد پروژه مقبره الشعرا با این اهمیت که نه تنها میراث فرهنگی مهاباد، که میراث فرهنگی کشوری محسوب می شود، طی چه فرآیندی بوده است.
عکس از: مسعود طهزاده
نظرات