رفتن به بالا

تعداد اخبار امروز : 0 خبر


  • السبت ۲۱ جماد أول ۱۴۴۶
  • 2024 Saturday 23 November
    -١٨(°C)
    وزش باد (mph)
    فشار (in)
    محدوده دید (mi)
    اشعه فرابنفش -
    رطوبت (in)
گاه‌شمار تاریخ خورشیدی
شهریور ۱۳۹۵
ش ی د س چ پ ج
« مرداد   مهر »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
  • جمعه 26 شهریور 1395 - 11:57
  • کد خبر : 1869
  • مشاهده : 6322 بازدید
  • س.ت » سینما
  • چاپ خبر : نخستین سینمای بانه آغاز به کار کرد
روشن شدن دوباره پرده نقره ای بانه

نخستین سینمای بانه آغاز به کار کرد

به گزارش پایگاه خبری هنری بینه‌ر به نقل از ایرنا، سینما آربابای بانه به عنوان نخستین سینمای این شهر شامگاه سه شنبه با حضور شهردار، اعضای شورای شهر بانه و برخی از هنرمندان این شهر افتتاح شد. شهردار بانه در آیین افتتاح این سینما ضمن تبریک به جامعه هنری سینما بانه و گرامیداشت یاد و خاطره هنرمند […]

به گزارش پایگاه خبری هنری بینه‌ر به نقل از ایرنا، سینما آربابای بانه به عنوان نخستین سینمای این شهر شامگاه سه شنبه با حضور شهردار، اعضای شورای شهر بانه و برخی از هنرمندان این شهر افتتاح شد.

شهردار بانه در آیین افتتاح این سینما ضمن تبریک به جامعه هنری سینما بانه و گرامیداشت یاد و خاطره هنرمند سینمای بانه طاها کریمی گفت: هنرمندان زیادی در زمینه سینما در بانه شروع به کار کردند که امیدواریم در آینده ظرفیت های خوبی برای هنر سینما باشند و افتخارات هنری برای شهر بانه و استان کردستان کسب کنند.


بابک رستم پور افزود: هنرمندان بانه ای عرصه سینما با وجود کمبود امکانات و منابع مالی در سطح ملی و بین المللی به خوبی درخشیدند و افتخارات زیادی برای این شهرستان در سطح جهانی کسب کردند.

وی خاطر نشان کرد: متاسفانه زیرساخت های سینمایی همانند دیگر زیرساخت ها با کمبود شدیدی مواجه است و بخشی از کمبودها به شهرداری ارتباط دارد و بخشی از فعالیت های فرهنگی و خدماتی وظیفه شهرداری است.

وی افزود: شهرداری در بودجه مصوب سال ۹۴ شورای اسلامی شهر مبلغ قابل توجهی به فعالیت های فرهنگی اختصاص داده است.
رستم پور اظهار کرد: شهرداری و شورای اسلامی برای توسعه بخش فعالیت های فرهنگی درگیر هزینه های جاری فعالیت های فرهنگی و احداث زیر ساخت های فرهنگی است. وی با اشاره به اینکه شهرداری به تنهایی نمی تواند همه این هزینه ها را تامین کند، تاکید کرد: شهرداری در این زمینه هم تاکنون کم کاری نکرده و در بخش هزینه های جاری فعالیت های فرهنگی مانند جشنواره فیلم ژیار و جشنواره داستان بانه، به عنوان پشتیبانی مالی این جشنواره ها با هنرمندان همکاری کرده است.


شهردار بانه اظهار کرد: هزینه های جاری شهرداری در بخش فرهنگی و هنری در سال ۹۴ هفت میلیارد و ۹۵۰ میلیون ریال بوده است و در سال جاری نیز مبالغ مناسبی به این بخش اختصاص یافته است.
وی با اشاره به ایجاد زیرساخت های فرهنگی و هنری در بانه، افزود: در سال جاری احداث موزه و فرهنگ سرا در دستور کار قرار گرفته و هم اکنون در حال عملیات اجرایی این پروژه هستیم که از پیشرفت فیزیکی بسیار خوبی برخوردار است.


این مسئول افزود: هزینه احداث فرهنگ سرا و موزه شهر بانه ۶۰ میلیارد ریال است.
وی بخش سینما را موضوع فراموش شده سیستم اجرای زیرساخت های بانه بیان کرد و ادامه داد: شورای اسلامی و شهرداری بانه خود را موظف به تامین زیر ساخت های بخش سینما می داند و امیدوارم مسئولین استانی و متولیان فرهنگی از جمله اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، استانداری و فرمانداری به شهرداری در زمینه احداث سینما کمک کنند.


وی افزود: بخشی از هزینه های جاری احداث سینما را فرمانداری و استانداری و دیگر ارگان ها برعهده بگیرند و شهرداری و شورای اسلامی شهر بانه با برنامه ریزی و بودجه مناسب احداث یک سالن سینما را در پروسه سه ساله به انجام برساند.


وی به مشکلات اساسی فعالیت های فرهنگی و هنری در بانه اشاره کرد و گفت: شورا و شهرداری در تصمیم گیری و برنامه ریزی در بخش فرهنگی و هنری با کمبود اعتبارات مالی مواجه است. وی اظهار کرد: امیداوارم شوراهای اسلامی شهر بانه در بودجه سال ۹۶ با برنامه ریزی در زمینه احداث سالن سینما تلاش کنند.
در ادامه آیین افتتاح سینما "آربابا" بانه یکی از کارگردان هنر سینمای بانه گفت: یکی از مهمترین مشکلات جامعه هنری سینمای بانه نبود سینما بود و همیشه دوست داشتم فیلم های روز سینمای ایران را در سینما ببینم. رحیم ذبیحی با بیان اینکه سینما هنر جالبی است است، افزود: سینما بعد از فروش اسلحه با وجود جنگ های زیاد در دنیا دومین درآمد را برای آمریکا دارد. وی خاطر نشان کرد: امیدوارم متولیان حوزه سینما در بانه با اکران فیلم های جدید سبب رونق سینمای بانه شوند و زمینه علاقه مند کردن شهروندان را فراهم کنند. وی به تجربه های خود در جهان و مقایسه کشورهای جهان سوم با کشورهای پیشرفته اشاره کرد و گفت: هنر سهم زیادی در بهبود زندگی فردی، اجتماعی، اقتصادی، اخلاق و تعاملات انسانی در دنیا دارد که باید به بهترین شیوه از آن بهره ببریم.


در ادامه این آیین عضو کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر بانه گفت: کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر در سه سال اخیر خدمات بسیار زیادی انجام داده که نتیجه بخشی از این خدمات را در آینده می بینیم. سامان مهران اظهار کرد: برای احداث سینما نیاز به تملک زمین داریم مشکلات زیادی در طرح تفصیلی شهر بانه وجود دارد و کاربری آنها ضمانت اجرایی ندارد.


وی اظهار کرد: در چند سال اخیر بسیاری از لکه های فرهنگی از بین رفتند و بسیاری از زمین هایی که به تخلف ساخته شده به عنوان کاربری فرهنگی به کمیسیون ماده ۱۰۰ ارجاع داده می شود اما قبلا مالک آن سال ها در آن مکان زندگی کرده است. مدیر سینما آربابا ادامه داد: یکی از سالن های آمفی تئاتر را بعد از تخریب با تغییر کاربری به پاساژ تبدیل کردند و الان نیز حکم تخریب دارد اما عملا قابل اجرا نیست.


مهران با بیان اینکه هم اکنون تنها سالن شهر بانه برای برگزاری مراسم ها سالن اداره ارشاد اسلامی است، افزود: شهر ۱۰۰ هزار نفری بانه یک سالن با ظرفیت ۲۰۰ نفر دارد که در شان شهر بانه نیست. عضو کمیسیون فرهنگی بانه گفت: در بسیاری از بخش های مختلف سرمایه گذاران و خیرین اقدامات زیادی انجام دادند اما تاکنون برای هنر سینما در بانه کاری انجام نشده است.


شهرستان بانه به واسطه وجود فیلم سازان و هنرمندان عرصه سینما به شهر سینما شناخته شده اما تاکنون از سالن سینما محروم بوده که با برگزاری جشنواره فیلم ژیار در سال گذشته در سالن آمفی تئاتر مجتمع فرهنگی و هنری ارشاد اسلامی، این سالن با همکاری شورا و شهرداری بانه به تجهیزات و امکانات سینما مجهز شد. سینما آربابای بانه با اکران فیلم "من سالوادور نیستم" به کارگردارنی "منوچهر هادی" شامگاه سه شنبه کار خود را آغاز کرد.

اخبار مرتبط

نظرات

یادداشت ویژه

سریال نون.خ و مساله ی زبان !

این نقد سریال نیست. حتی نقد آن چیزی که مطرح می شود نیز ممکن است نباشد. بیشتر بیان مساله و اشتراک گذاری سوالی است که شاید برخی از فیلمسازان و حتی تئاتری های کوردستان نیز با آن مواجه باشند. از این رو از زبان ساده تر و خودمانی تری نیز برای نوشتار استفاده می کنم. چند روزی است که سریال تلویزیونی «نون. خ» از شبکه ی یک سیما پخش می شود. داستان این سریال که از همان الگوی سریال پایتخت پیروی می کند ، این بار در یکی از مناطق کوردستان اتفاق می افتد. فارغ از اینکه مکان داستان بیشتر شبیه به روستاست و معلوم نیست چرا سازندگان اصرار دارند آن را شهر معرفی کنند، و یا اینکه در جمع اهالی روستا نیز یکی از بازیگران فارس است و بسیار روان فارسی صحبت می کند و معلوم نیست چرا به تنهایی او فارسی را اینگونه صحبت می کند و سایرین به شکل دیگر؛ اما حضور بازیگران بومی منطقه و حضور موسیقی کوردی در سریال، از ویژگی های خوب آن به حساب می آید. اما آنچه بحث اصلی این نوشتار است مسئله ی زبان است. چیزی که از روز اول پخش سریال ذهنم را به خود مشغول کرد اما ترجیح بر آن شد تا لااقل بعد از پخش چند قسمت مسئله طرح شود. امروز که واکنش توییتری برخی از مردم نسبت به مسئله ی زبان بکار رفته در این سریال را دیدم، زمان طرح مسئله را مناسب تشخیص دادم. زبان کوردی، اگر چه دارای واژگان مشترک با زبان فارسی است و حتی بنا به اظهار نظر بسیاری از کارشناسان این دو زبان هم ریشه هستند و هر کدام در جغرافیای خود تغییرات زمانی و کاربردی و خود را پیدا کرده است، با این حال این، زبان کوردی، زبانی کاملا مستقل با دستورات گرامری خاص خویش است و لهجه محسوب نمی شود. از این رو تولید یک اثر ملی در کوردستان با حضور شخصیت های کورد، با تولید یک سریال در اصفهان و یا یزد و شیراز و... تفاوت زیادی دارد. چرا که این لهجه های فارسی شیرازی و اصفهانی ولو به صورت غلیظ و با کلمات خاص منطقه نیز ادا شود، نهایتا منظور خود را به مخاطب عمومی منتقل می کند. در سریال نون.خ همه ی کاراکترها -تا این جای قصه- کورد هستند. پس طبیعتاً باید با یکدیگر کوردی حرف بزنند و لزومی به استفاده از زبانی که نه فارسی است و نه کوردی،  ندارند. این امر به ویژه در مناطق کورد زبان که اهمیت خاصی به زبان مادری میدهند بسیار خودنمایی خواهد کرد.  اگر داستان این سریال در نقاطی دیگر از ایران که به دلایل مختلف ، برخی خانواده ها ترجیح داده اند با کودکانشان به جای زبان مادری با زبان ملی صحبت کنند، ساخته می شد، کمتر مسئله ی زبان خودنمایی می کرد و می شد کاراکترهای فیلم را از این خانواده ها معرفی کرد و به راحتی مسئله را توجیه نمود، اما در تمامی شهرهای کوردزبان، مسئله ...

جدیدترین خبرها

وعده گاه مسئولین

روز شمار عنوان وعده
2881
روز گذشته
آیا سینمای مهاباد دوباره بازگشایی می شود؟
css.php
%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: