رفتن به بالا

تعداد اخبار امروز : 0 خبر


    -١٨(°C)
    وزش باد (mph)
    فشار (in)
    محدوده دید (mi)
    اشعه فرابنفش -
    رطوبت (in)
گاه‌شمار تاریخ خورشیدی
خرداد ۱۳۹۶
ش ی د س چ پ ج
« اردیبهشت   تیر »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

هنرمند پیشکسوت مهابادی، به عنوان اعتراض به وضعیت کنونی هنر در استان آذربایجان غربی، از تمدید پروانه قبلی گروه نمایشی ثبت شده به نام خود خوداری و از آن به عنوان تلنگری در عرصه ی کار هنری قلمداد کرده است.

به گزارش بینەر و به نقل از خبرنگار کردپرس، مناف ایران پناه در نامه ایی سرگشوده، به عنوان اعتراض به وضعیت کنونی هنر در استان آذربایجان غربی، در آخرین روز ثبت نام و تمدید گروه های نمایشی شخصآ از تمدید پروانه قبلی گروه نمایشی ثبت شده به نام خود خوداری و از آن به عنوان تلنگری در عرصه ی کار هنری قلمداد کرده است.

 ایران پناه هنرمند پیشکسوت مهابادی در این خصوص به خبرنگار کردپرس گفت: وضعیت تئاتر در آذربایجان غربی دستخوش نوعی بی هویتی ، سوء مدیریت و بی تدبیری مسؤلین انجمن هنرهای نمایشی استان در ادوار مختلف آن است. 

وی افزود: وضعیت هنر در استان آذربایجان غربی و مهاباد اسف بار است. فرماندار محترم مهاباد بارها به رئیس فرهنگ و ارشاد اسلامی دستور داده اند تا جلسه ایی مشترک میان هنرمندان و مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تشکیل بدهند اما در مدت ۸ سال خدمت ایشان به مهاباد نیامده اند و جلسه ایی با هنرمندان ترتیب نداده اند.

ایران پناه اظهار داشت: رئیس اداره ی ارشاد، سرپرست انجمن های هنری بدون مشورت با پیشکسوتان و هنرمندان تغییر کردند. هنرمندان پیشکسوتی که در سال های ۶۰ و ۷۰ با مشقت فراوان سعی در انجام کارهای هنری به بهترین نحو بودند اکنون به نوعی دلزدگی از کار دچار شده اند زیرا محیط برای انجام فعالیت های هنری بسیار نامناسب است به نحوی که هنرمندان مکانی برای تمرین برنامه ها ندارند. در مهاباد حتی یک سالن مناسب کار نمایشی، موسیقی و یا گالری و درخور هنرهای تجسمی وجود ندارد.

وی افزود: متولیان هنر در استان و شهر مهاباد نیز نسبت به این امور بی توجه اند اما هنرمندان قصد دارند هنر خود را برای مردم و به میان مردمی ببرند که عاشق هنر و دوستدار هنر هستند.

ایران پناه گفت: در این هفته مسئول انجمن نمایش استان به مهاباد سفر کرده اند و در جلسه ی معارفه ی مسئول انجمن نمایشی مهاباد چندی از هنرمندان مسئله ی قطع شدن بیمه ی هنرمندان را با ایشان در میان گذاشته اند. البته جهت حضور و دیدار با این مسئول استانی از هنرمندان به طور رسمی دعوت به عمل نیامده بود تا در این جلسه در صورت امکان هنرمندان بتوانند به طرح سوالات و درخواست های خود بپردازند و گره از مشکلات جامعه ی هنری باز شود.

وی ادامه داد: آمار کارهای هنری در ادوار مختلف مهاباد با توجه به سابقه ی هنری- فرهنگی این شهر و جوانان تحصیل کرده در رشته های مختلف هنری نادیده گرفته شده و میدان وعرصه ی کار وجود ندارد.

وی ضمن حمایت از کمپین "سینمای من کجاست؟" افزود: در ۸ سال گذشته یکی از برنامه های دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بازسازی سینماهای قدیمی در سطح کشور بود که در شهرهایی همچون سنندج و کرمانشاه انجام گرفت. 

ایران پناه ادامه داد: در دوره ی فرمانداری جناب ذوالفقاری در مهاباد با این طرح موافقت نشد در حالی که دولت خود هزینه ی کار را متقبل می شد اما ایشان عنوان کردند که نوسازی سینمای مهاباد را خود به سرانجام می رسانیم که این امر تا کنون نیز انجام نگرفته و سینما با آن سابقه و استعدادهایی که در این زمینه در مهاباد وجود دارد بسته مانده است.

این هنرمند پیشکسوت در خصوص خداحافظی از دنیای هنر گفت: رزومه ی هنری بنده با توجه به سالها مشقت در این راه مشخص است و از این به بعد نیز سعی خواهم کرد به طور مستقل اما در چهار چوب قانون به فعالیت های هنری خود در هر زمینه ایی که لازم باشد ادامه بدهم. 

وی در پایان گفت: اولویت درخواست های هنرمندان می تواند ارتقای وضعیت فیزیکی هنر در مهاباد باشد. به طور مثال سالنی جهت تمرین و اجرای گروه های نمایشی در دسترس نیست و سالن هایی که شورا و شهرداری در اختیار هنرمندان قرار داده اند درحقیقت کاربرد هنری ندارند و این شهر بعد از سالها فعالیت هنری هنوز از سالنی مناسب جهت تمرین تئاتر، محل تمرین موسیقی، گالری هنرهای تجسمی و… بی بهره مانده است.

 

لازم به توضیح است در گفتگویی که بینەر در این راستا با این هنرمند پیشکسوت انجام داد، ابراز امیدواری کرد با حضور شورای جدید شهر و ورود مستقیم مسئولین ذیربط و به ویژه فرماندار محترم مهاباد به وضعیت فرهنگی و هنری شهر بتوان از این چالش بیرون آمد و آینده ی بهتری برای وضعیت فرهنگی و هنری شهر متصور شد.

اخبار مرتبط

نظرات

یادداشت ویژه

سریال نون.خ و مساله ی زبان !

این نقد سریال نیست. حتی نقد آن چیزی که مطرح می شود نیز ممکن است نباشد. بیشتر بیان مساله و اشتراک گذاری سوالی است که شاید برخی از فیلمسازان و حتی تئاتری های کوردستان نیز با آن مواجه باشند. از این رو از زبان ساده تر و خودمانی تری نیز برای نوشتار استفاده می کنم. چند روزی است که سریال تلویزیونی «نون. خ» از شبکه ی یک سیما پخش می شود. داستان این سریال که از همان الگوی سریال پایتخت پیروی می کند ، این بار در یکی از مناطق کوردستان اتفاق می افتد. فارغ از اینکه مکان داستان بیشتر شبیه به روستاست و معلوم نیست چرا سازندگان اصرار دارند آن را شهر معرفی کنند، و یا اینکه در جمع اهالی روستا نیز یکی از بازیگران فارس است و بسیار روان فارسی صحبت می کند و معلوم نیست چرا به تنهایی او فارسی را اینگونه صحبت می کند و سایرین به شکل دیگر؛ اما حضور بازیگران بومی منطقه و حضور موسیقی کوردی در سریال، از ویژگی های خوب آن به حساب می آید. اما آنچه بحث اصلی این نوشتار است مسئله ی زبان است. چیزی که از روز اول پخش سریال ذهنم را به خود مشغول کرد اما ترجیح بر آن شد تا لااقل بعد از پخش چند قسمت مسئله طرح شود. امروز که واکنش توییتری برخی از مردم نسبت به مسئله ی زبان بکار رفته در این سریال را دیدم، زمان طرح مسئله را مناسب تشخیص دادم. زبان کوردی، اگر چه دارای واژگان مشترک با زبان فارسی است و حتی بنا به اظهار نظر بسیاری از کارشناسان این دو زبان هم ریشه هستند و هر کدام در جغرافیای خود تغییرات زمانی و کاربردی و خود را پیدا کرده است، با این حال این، زبان کوردی، زبانی کاملا مستقل با دستورات گرامری خاص خویش است و لهجه محسوب نمی شود. از این رو تولید یک اثر ملی در کوردستان با حضور شخصیت های کورد، با تولید یک سریال در اصفهان و یا یزد و شیراز و... تفاوت زیادی دارد. چرا که این لهجه های فارسی شیرازی و اصفهانی ولو به صورت غلیظ و با کلمات خاص منطقه نیز ادا شود، نهایتا منظور خود را به مخاطب عمومی منتقل می کند. در سریال نون.خ همه ی کاراکترها -تا این جای قصه- کورد هستند. پس طبیعتاً باید با یکدیگر کوردی حرف بزنند و لزومی به استفاده از زبانی که نه فارسی است و نه کوردی،  ندارند. این امر به ویژه در مناطق کورد زبان که اهمیت خاصی به زبان مادری میدهند بسیار خودنمایی خواهد کرد.  اگر داستان این سریال در نقاطی دیگر از ایران که به دلایل مختلف ، برخی خانواده ها ترجیح داده اند با کودکانشان به جای زبان مادری با زبان ملی صحبت کنند، ساخته می شد، کمتر مسئله ی زبان خودنمایی می کرد و می شد کاراکترهای فیلم را از این خانواده ها معرفی کرد و به راحتی مسئله را توجیه نمود، اما در تمامی شهرهای کوردزبان، مسئله ...

جدیدترین خبرها

وعده گاه مسئولین

روز شمار عنوان وعده
2882
روز گذشته
آیا سینمای مهاباد دوباره بازگشایی می شود؟
css.php
%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: