به گزارش بینهر بنیاد بیشکچی شاخه ئامد (دیاربکر) طی فراخوانی از همه ی فیلمسازان کورد جهت رویداد سینمایی این بنیاد ددعوت به عمل آورد. متن فراخوان به شرح زیر است: دعوت از فیلمسازان هر چهار بخش کوردستان بنیاد بیشکچی شاخه ئامد (دیاربکر) در نظر دارد از اسفند ماه سال جاری رویداد سینمایی (روزهای سینمای ملی […]
به گزارش بینهر بنیاد بیشکچی شاخه ئامد (دیاربکر) طی فراخوانی از همه ی فیلمسازان کورد جهت رویداد سینمایی این بنیاد ددعوت به عمل آورد. متن فراخوان به شرح زیر است:
دعوت از فیلمسازان هر چهار بخش کوردستان
بنیاد بیشکچی شاخه ئامد (دیاربکر) در نظر دارد از اسفند ماه سال جاری رویداد سینمایی (روزهای سینمای ملی کورد) را برگزار نماید، لذا از تمامی فیلمسازان کورد دعوت می شود فیلم هایشان را جهت نمایش در این رویداد ارسال نمایند. حضور فیلمهای شما عزیزان در این رویداد سینمایی مایه مسرت و خوشحالی ما خواهد بود. جهت ارسال فیلمهای خویش فایل ویدئو را از طریق ایمیلهای زیر ارسال نمایید.
مسئول سازماندهی: فتوش یلدز
fatossyldzz@gmail.com
weqfabesikci@gmail.com
این رویداد از اسفند ماه بصورت هفتگی برگزار خوهد شد و فیلمسازان تا پنجم بهمن ۹۶ امکان ارسال فیلمهایشان را خواهند داشت و برنامه نمایش فیلمها نیز متعاقباً اعلام خواهد شد.
لازم به توضیح است که بنیاد بیشکچی یک بنیاد مستقل فرهنگی و پژوهشی کوردی در استانبول ترکیه است. این بنیاد زیرنظر اسماعیل بیشکچی پژوهشگر، جامعه شناس، فیلسوف و سیاستمدار تورک تأسیس شده است. اسماعیل بیشکچی پژوهشگر و متفکری است که از دهه ۱۹۶۰ به دفاع از حقوق ملت کورد پرداخته و در این زمینه کتابهای متعددی را به چاپ رسانده و همچنین نظریه "کورستان مستعمره بین المللی" را مطرح کرد. وی پس از کودتای ۱۹۷۱ ترکیه دستگیر و به ۱۳سال زندان محکوم شد. اگر چه ۳ سال بعد مورد عفو قرار گرفت و آزاد شد اما تمامی مشاغل دانشگاهی و دولتی از وی سلب شد و از آن پس تحت عنوان یک پژوهشگر مستقل و با هزینه شخصی به پژوهشهایش در مورد کوردستان ادامه داد. بیشکچی تا کنون بارها محاکمه و زندانی شده و حدود ۱۷ سال از عمرش را پشت میله های زندان سپری کرده است. ویژگی منحصر به فرد وی این است در دهه ۶۰ و ۷۰ میلادی که در ترکیه حتی بیان واژه کورد جرم محسوب می شد، تنها متفکر تورک بود که حقوق ملت کورد را فریاد می زد و تمامی عمرش را صرف فعالیتهای پژوهشی در مورد ملت کورد نموده است.
آرشیو غنی اسناد، روزنامه ها، پژوهشها و کتبی که طی سالها فعالیت بیشکچی جمع آوری شده بود ایده ایجاد بنیادی پژوهشی را فراهم نمود و این موضوع از سال ۲۰۰۴ مطرح شد که البته از سال ۲۰۱۱ با مجوز رسمی در استانبول آغاز بکار کرد. یکی از فعالیتهای این مرکز نمایش فیلمهای کوردی و بحث و تبادل نظر درباره آنهاست. این امر از چند سال قبل در دفتر مرکزی بنیاد در استانبول صورت می گیرد و به زودی شاخه دیاربکر بنیاد نیز این فعالیت را آغاز خواهد نمود و هدف آن آشنایی اقشار مختلف مردم با سینمای کوردی است و می توان گفت در حال حاضر تنها فعالیت سینمای کوردی بصورت رسمی در ترکیه محسوب می شود.
نظرات