رفتن به بالا

تعداد اخبار امروز : 0 خبر


  • الثلاثاء ۱ جماد ثاني ۱۴۴۶
  • 2024 Tuesday 3 December
    -١٨(°C)
    وزش باد (mph)
    فشار (in)
    محدوده دید (mi)
    اشعه فرابنفش -
    رطوبت (in)
گاه‌شمار تاریخ خورشیدی
شهریور ۱۳۹۷
ش ی د س چ پ ج
« مرداد   مهر »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

به گزارش بینەر به نقل از روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان، استاد حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی ایران که به منظور بررسی پتانسل ها و رفع مشکلات هنرمندان عرصه موسیقی استان به همراه هیئت مدیره شورای عالی موسیقی ایران در سنندج به سر می برند در گفتگویی با اشاره به پویایی و مشارکت […]

به گزارش بینەر به نقل از روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان، استاد حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی ایران که به منظور بررسی پتانسل ها و رفع مشکلات هنرمندان عرصه موسیقی استان به همراه هیئت مدیره شورای عالی موسیقی ایران در سنندج به سر می برند در گفتگویی با اشاره به پویایی و مشارکت بالای مردمی در تحقق یافتن اتفاقات فرهنگی و هنری در استان کردستان گفت: در مرحله اول باید عرض کنم که تمامی اساتید عضو شورای عالی از این همه پویایی و اتفاقات بسیار خوب در استان غیر منتظره و  شگفت زده شدیم.

وی افزود: با قطعیت می گویم در هیچ کجای ایران، شهری با این ویژگی ها را ندیده ایم، شهری با نمادهای فرهنگی وهنری بسیار زیبا، شهری با رویداد های بزرگ همنوازی ۱۰۰۰ دف نواز سنندجی، ارکستر های خوب با رنج سنی، ارکستر کودکان و نوجوانان، کارگاه مجسمه سازی استاد ضیاء الدینی، اتفاقات بسیار شگفت انگیز پردیس سینمایی بهمن سنندج و امکانات بسیارخوب آن، حضور گسترده و ناشی از علاقه و شور مخاطبان در رونمایی از یک کتاب در یک سالن ۶۰۰ نفره، گروه های بسیار خوب و منسجم دف نوازی و همه و همه این پیام را دارد که سنندج شهری بسیار متفاوت از سایر شهرهای کشور می باشد که باید به چنین مردمانی افتخار کرد. 

وی در خصوص دلایل حضور در کردستان در این سطح بسیار عالی از اساتید برجسته موسیقی ایران تصریح نمود: آشنایی بیشتر با فعالیت ارکستر فیلارمونیک کردستان، ارکستر فرهنگی کودکان و نوجوانان، دیدار با هنرمندان عرصه موسیقی استان کردستان و فراهم سازی زمینه ایجاد خانه موسیقی استان کردستان به عنوان اولین شعبه این خانه در کردستان و همچنین برقراری ارتباط و همگرایی با هنرمندان در جهت ایجاد وحدت بین هنرمندان با احترام به تمام سلایق  که فلسفه اصلی و هدف خانه موسیقی است.

مدیرعامل خانه موسیقی ایران در خصوص برنامه های این خانه  تصریح نمود: خانه موسیقی به عنوان یک نهاد صنفی و تخصصی موسیقی یک نهاد کاملا خصوصی  و امور مربوط به پوشش صنفی اهالی موسیقی، پیگیری مسائل رفاهی، پوشش بیمه ای هنرمندان در کنار جذب سرمایه از بخش های مختلف ، برگزاری کنسرت های خیریه و یک بخش مهم ارتباط با سازمان میراث فرهنگی و یونسکو جهت ثبت میراث های معنوی موسیقی  به نام کشورمان و مناطق مختلف ایران را در دستور کار قرار داده ایم.

وی در این خصوص افزود: ثبت جهانی ردیف موسیقی ایرانی، ثبت مشترک تار با آذربایجان، هم اکنون کمانچه به عنوان میراث مشترک به ثبت رسیده، بخشی از موسیقی خراسان را ثبت کردیم و به تدریج تمامی سازهای ایرانی را در حال انجام هستیم و با توجه به ثبت ملی دف نوازی و دف سازی به نام کردستان در زمینه ثبت جهانی آن هم اقدام خواهیم کرد.

این استاد صدا سازی به سبک استاد شجریان افزود: بخش دیگری از کمک های ما بر می گردد به کارهایی که هنرمندان فکر می کنند از طریق خانه موسیقی می تواند انجام گیرد و ما وظیفه خود می دانیم که در جهت رفع آن اقدام نماییم.

نوربخش در خصوص نحوه ارتباط هنرمندان موسیقی با خانه موسیقی نیز گفت: هنرمندان موسیقی توسط استان شناسایی و به ما معرفی می گردند و پس از طی نمودن مراحل مورد نظر این عزیزان به عضویت خانه موسیقی در می آیند.

وی گفت: هم اکنون ۱۶ هزار هنرمند موسیقی به عضویت خانه موسیقی در آمده اند و از این بین نیمی از اعضاء تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی و بیمه تکمیل درمان قرار گرفته اند و قطعا تمامی تلاش خود را در جهت تسریع در روند عضویت و بیمه ای نمودن هنرمندان این استان انجام داده و امیدواریم این امر موجب رضایت هنرمندان مستعد و پرتلاش استان نیز قرار گیرد.

وی تصریح نمود: خانه موسیقی امروز در تعاملات موسیقی کشور به عنوان بزرگترین انجمن صنفی هنری در کشور نقش بسیار تأثیرگزاری را دارد و این تأثیرگذاری امروز با حضور هنرمندان و اساتید برجسته موسیقی کشور به عنوان شورای عالی موسیقی شتاب بسیار خوبی را پیدا کرده است.

 

اخبار مرتبط

نظرات

یادداشت ویژه

سریال نون.خ و مساله ی زبان !

این نقد سریال نیست. حتی نقد آن چیزی که مطرح می شود نیز ممکن است نباشد. بیشتر بیان مساله و اشتراک گذاری سوالی است که شاید برخی از فیلمسازان و حتی تئاتری های کوردستان نیز با آن مواجه باشند. از این رو از زبان ساده تر و خودمانی تری نیز برای نوشتار استفاده می کنم. چند روزی است که سریال تلویزیونی «نون. خ» از شبکه ی یک سیما پخش می شود. داستان این سریال که از همان الگوی سریال پایتخت پیروی می کند ، این بار در یکی از مناطق کوردستان اتفاق می افتد. فارغ از اینکه مکان داستان بیشتر شبیه به روستاست و معلوم نیست چرا سازندگان اصرار دارند آن را شهر معرفی کنند، و یا اینکه در جمع اهالی روستا نیز یکی از بازیگران فارس است و بسیار روان فارسی صحبت می کند و معلوم نیست چرا به تنهایی او فارسی را اینگونه صحبت می کند و سایرین به شکل دیگر؛ اما حضور بازیگران بومی منطقه و حضور موسیقی کوردی در سریال، از ویژگی های خوب آن به حساب می آید. اما آنچه بحث اصلی این نوشتار است مسئله ی زبان است. چیزی که از روز اول پخش سریال ذهنم را به خود مشغول کرد اما ترجیح بر آن شد تا لااقل بعد از پخش چند قسمت مسئله طرح شود. امروز که واکنش توییتری برخی از مردم نسبت به مسئله ی زبان بکار رفته در این سریال را دیدم، زمان طرح مسئله را مناسب تشخیص دادم. زبان کوردی، اگر چه دارای واژگان مشترک با زبان فارسی است و حتی بنا به اظهار نظر بسیاری از کارشناسان این دو زبان هم ریشه هستند و هر کدام در جغرافیای خود تغییرات زمانی و کاربردی و خود را پیدا کرده است، با این حال این، زبان کوردی، زبانی کاملا مستقل با دستورات گرامری خاص خویش است و لهجه محسوب نمی شود. از این رو تولید یک اثر ملی در کوردستان با حضور شخصیت های کورد، با تولید یک سریال در اصفهان و یا یزد و شیراز و... تفاوت زیادی دارد. چرا که این لهجه های فارسی شیرازی و اصفهانی ولو به صورت غلیظ و با کلمات خاص منطقه نیز ادا شود، نهایتا منظور خود را به مخاطب عمومی منتقل می کند. در سریال نون.خ همه ی کاراکترها -تا این جای قصه- کورد هستند. پس طبیعتاً باید با یکدیگر کوردی حرف بزنند و لزومی به استفاده از زبانی که نه فارسی است و نه کوردی،  ندارند. این امر به ویژه در مناطق کورد زبان که اهمیت خاصی به زبان مادری میدهند بسیار خودنمایی خواهد کرد.  اگر داستان این سریال در نقاطی دیگر از ایران که به دلایل مختلف ، برخی خانواده ها ترجیح داده اند با کودکانشان به جای زبان مادری با زبان ملی صحبت کنند، ساخته می شد، کمتر مسئله ی زبان خودنمایی می کرد و می شد کاراکترهای فیلم را از این خانواده ها معرفی کرد و به راحتی مسئله را توجیه نمود، اما در تمامی شهرهای کوردزبان، مسئله ...

جدیدترین خبرها

وعده گاه مسئولین

روز شمار عنوان وعده
2891
روز گذشته
آیا سینمای مهاباد دوباره بازگشایی می شود؟
css.php
%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: