رفتن به بالا

تعداد اخبار امروز : 0 خبر


    -١٨(°C)
    وزش باد (mph)
    فشار (in)
    محدوده دید (mi)
    اشعه فرابنفش -
    رطوبت (in)
گاه‌شمار تاریخ خورشیدی
شهریور ۱۳۹۷
ش ی د س چ پ ج
« مرداد   مهر »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
  • شنبه 24 شهریور 1397 - 13:33
  • کد خبر : 7028
  • مشاهده : 1654 بازدید
  • تیتر 2 » س.ت » سینما
  • چاپ خبر : استقبال خوب مردم بیجار از سینما
به پشتوانه ی مدیریت صحیح

استقبال خوب مردم بیجار از سینما

به گزارش بینەر، در شهرستان ۵۰ هزار نفری بیجار سالن سینما آزادی که از ۲۶ مرداد ۹۶ آغاز بکار کرده است،  توانسته مخاطبین سینما را به سمت خود جذب نماید و عملا خط بطلانی بر نظریه ی اشتباه عدم استقبال مردم از سینما بکشد.

امید اکبر از هنرمندان بیجار نیز در رابطه با پیشینه ی سینما در بیجار می گوید:  قبل ازانقلاب در بیجار سینما تاج فعالیت می کرده است که بعد از پیروزی انقلا ب وبا توجه به فضای حاکم بر آن روزها، سینما تعطیل شد و مالک سینما نیز تصمیم به تغییر کاربری گرفت.

وی اضافه می کند بعد از آن نیز پیگیری ها برای راه اندازی سینما ادامه داشت اما مانند بسیاری از شهرهای کردستان ابتدا سالن اداره ارشاد تجهیز شد تا به عنوان سینما مورد استفاده قرار گیرد. اما به دلیل نامناسب بودن سالن عملا مردم استقبالی از آن نشان نداند و این تصور وجود داشت که شاید مردم از سینما استقبال نمی کنند. اما واقعیت چیز دیگری بود.

این هنرمند که یکی از افراد پیگیر برای به نتیجه رسیدن راه اندازی  سینما در بیجار بوده می افزاید: با پیگیر هایی که سالها هنرمندان و دلسوزان این عرصه داشتند بالاخره با مساعدت نماینده مردم بیجار در مجلس و همچنین همکاری آموزش و پروش و کم های مالی حوزه هنری، بالاخره سینمای مناسبی در محل سالن آمفی تئاتر آموزش پروش ایجاد شد که شکر خدا به دلیل شرایط مناسب این سالن و همچنین مدیریت صحیح،  با استقبال خوب مردم مواجه شده است.  

محسن افشاری یکی از پرسنل سینما نیز به استقبال مردم اشاره می کند و می گوید: در هیچ روزی کمتر از ۷۰ تا ۸۰ نفر به سالن سینما نمی آیند . وی از رکورد حضور ۸۰۰ تماشاچی در روز صحبت می کند و می افزاید که این حجم از حضور تماشاچی در یک سینمای تک سالنه بازتاب خبری خوبی در فضای مجازی داشته است. با توجه به بسیاری از پارامترها می توان گفت این تعداد، آمار قابل توجهی برای این شهرستان محسوب می شود.

افشاری عنوان می کند: سینما آزادی ۳ پرسنل دارد و به نوعی زیر نظر سینما بهمن سنندج و تحت مدیریت حوزه هنری استان کردستان اداره می شود. وی مهمترین دلیل برای استقبال مردم را احترام به مخاطب از جنبه های مختلف عنوان می کند و می افزاید: فروش بلیط به صورت اینترنتی انجام میشود و امکان نتخاب شماره ردیف و صندلی هم برای تماشاچی مهیاست. سالن پخش فیلم باشیب بندی و مبلمان استاندارد، پرده چهل وپنج متری وسیستم پخش پاناسونیک میزبان مخاطبین است و کنترل سالن توسط کادر آموزش دیده هم باعث راحتی تماشاچی وتماشای فیلم باکیفیت بالا شده است.

وی با اشاره به اینکه حتی کوچکترین اقدامات هم می تواند در جذب مخاطب اثر داشته باشد، می افزاید: نظافت سینما روزانه سه بار انجام میگیرد و بین هر سانس هم کل سالن نظافت میشود تا حضور مخاطب برای ما ارزشمند تلقی شود و مخاطب احساس بهتری از حضور در سالن سینما داشته باشد.

وی در خصوص نحوه ی اکران فیلم می گوید: روزی حداقل دو فیلم در پنج سانس اکران میشود که سعی شده در ژانرهای مختلف و همزمان با تهران و پخش سراسری این فیلم ها اکران شود. البته به دلیل تک سالنه بودن سعی میشود فیلمهای برتر اکران شوند و هر فیلم چهارده روز بر روی پرده خواهد بود و در صورت درخواست مخاطب تمدید می شود. سینمای وحشت، سینمای ملل و سینماکودک هم درقالب سینماتک اکران میشوند تا به مخاطبان با سلیقه های مختلف احترام بگذاریم. وی از اکران  فیلم همزمان با سینماهای بین المللی هم در آینده ای نزدیک خبر داد و عنوان کرد این امر فقط برای سینماهای برگزیده قابل اجراست اما  با رایزنی های انجام شده توانسته ایم قول انجام آن را در سینمای بیجار نیز بگیریم.

وی درباره ی اطلاع رسانی درمورد اکران سینما در سطح شهر می گوید:  به صورت گسترده از طریق فضای مجازی و تبلیغات شهری مخاطب را مطلع می سازیم.

افشاری ضمن تشکر از پرسنل سینما و همچنین از "حسین دادگر" مدیر سینما آزدی بیجار،از حمایت همشهریان بیجاری قدردانی کرد و افزود: انصافا مردمی هنردوست وفرهنگی در بیجار هستند که پشتوانه  و دلگرمی ما برای ادامه کار هستند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا عدم استقبال مردم باعث تعطیلی سینماست گفت: به نظرم اگه سالن تخصصی سینما در شهرها وجود داشته باشد مطمئنا مردم استقبال خواهند کرد.

 

اخبار مرتبط

نظرات

یادداشت ویژه

سریال نون.خ و مساله ی زبان !

این نقد سریال نیست. حتی نقد آن چیزی که مطرح می شود نیز ممکن است نباشد. بیشتر بیان مساله و اشتراک گذاری سوالی است که شاید برخی از فیلمسازان و حتی تئاتری های کوردستان نیز با آن مواجه باشند. از این رو از زبان ساده تر و خودمانی تری نیز برای نوشتار استفاده می کنم. چند روزی است که سریال تلویزیونی «نون. خ» از شبکه ی یک سیما پخش می شود. داستان این سریال که از همان الگوی سریال پایتخت پیروی می کند ، این بار در یکی از مناطق کوردستان اتفاق می افتد. فارغ از اینکه مکان داستان بیشتر شبیه به روستاست و معلوم نیست چرا سازندگان اصرار دارند آن را شهر معرفی کنند، و یا اینکه در جمع اهالی روستا نیز یکی از بازیگران فارس است و بسیار روان فارسی صحبت می کند و معلوم نیست چرا به تنهایی او فارسی را اینگونه صحبت می کند و سایرین به شکل دیگر؛ اما حضور بازیگران بومی منطقه و حضور موسیقی کوردی در سریال، از ویژگی های خوب آن به حساب می آید. اما آنچه بحث اصلی این نوشتار است مسئله ی زبان است. چیزی که از روز اول پخش سریال ذهنم را به خود مشغول کرد اما ترجیح بر آن شد تا لااقل بعد از پخش چند قسمت مسئله طرح شود. امروز که واکنش توییتری برخی از مردم نسبت به مسئله ی زبان بکار رفته در این سریال را دیدم، زمان طرح مسئله را مناسب تشخیص دادم. زبان کوردی، اگر چه دارای واژگان مشترک با زبان فارسی است و حتی بنا به اظهار نظر بسیاری از کارشناسان این دو زبان هم ریشه هستند و هر کدام در جغرافیای خود تغییرات زمانی و کاربردی و خود را پیدا کرده است، با این حال این، زبان کوردی، زبانی کاملا مستقل با دستورات گرامری خاص خویش است و لهجه محسوب نمی شود. از این رو تولید یک اثر ملی در کوردستان با حضور شخصیت های کورد، با تولید یک سریال در اصفهان و یا یزد و شیراز و... تفاوت زیادی دارد. چرا که این لهجه های فارسی شیرازی و اصفهانی ولو به صورت غلیظ و با کلمات خاص منطقه نیز ادا شود، نهایتا منظور خود را به مخاطب عمومی منتقل می کند. در سریال نون.خ همه ی کاراکترها -تا این جای قصه- کورد هستند. پس طبیعتاً باید با یکدیگر کوردی حرف بزنند و لزومی به استفاده از زبانی که نه فارسی است و نه کوردی،  ندارند. این امر به ویژه در مناطق کورد زبان که اهمیت خاصی به زبان مادری میدهند بسیار خودنمایی خواهد کرد.  اگر داستان این سریال در نقاطی دیگر از ایران که به دلایل مختلف ، برخی خانواده ها ترجیح داده اند با کودکانشان به جای زبان مادری با زبان ملی صحبت کنند، ساخته می شد، کمتر مسئله ی زبان خودنمایی می کرد و می شد کاراکترهای فیلم را از این خانواده ها معرفی کرد و به راحتی مسئله را توجیه نمود، اما در تمامی شهرهای کوردزبان، مسئله ...

وعده گاه مسئولین

روز شمار عنوان وعده
2762
روز گذشته
آیا سینمای مهاباد دوباره بازگشایی می شود؟
css.php
%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: