رفتن به بالا

تعداد اخبار امروز : 0 خبر


    -١٨(°C)
    وزش باد (mph)
    فشار (in)
    محدوده دید (mi)
    اشعه فرابنفش -
    رطوبت (in)
گاه‌شمار تاریخ خورشیدی
بهمن ۱۳۹۵
ش ی د س چ پ ج
« دی   اسفند »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
  • جمعه 22 بهمن 1395 - 15:54
  • کد خبر : 3694
  • مشاهده : 1205 بازدید
  • س.ت » عکاسی
  • چاپ خبر : نمایشگاه عکس کردستان فوتو در بریتانیا

به گزارش بینەر، کوردستان فوتو بە مناسبت دومین سال از تاسیس این موسسه، چهارشنبە ۲۰ بهمن ماه در بریتانیا نمایشگاه عکس برگزار کرد. برمبنای این گزارش در این نمایشگاه آثاری از ۳۱ هنرمند برگزیده شده که مضمون این آثار در خصوص آداب و رسوم، صلح و وحدت اقوام، ادیان و ملل است. این نمایشگاه با […]

به گزارش بینەر، کوردستان فوتو بە مناسبت دومین سال از تاسیس این موسسه، چهارشنبە ۲۰ بهمن ماه در بریتانیا نمایشگاه عکس برگزار کرد.

برمبنای این گزارش در این نمایشگاه آثاری از ۳۱ هنرمند برگزیده شده که مضمون این آثار در خصوص آداب و رسوم، صلح و وحدت اقوام، ادیان و ملل است.

این نمایشگاه با شعار "کردستان سرزمین باهم بودن و زیستن در تفاهم و برابری" از روز چهارشنبه ۲۰ بهمن ماه رسما در دانشگاه لستر بریتانیا افتتاح شد.

اسامی عکاسان راه یافتە بە نمایشگاه:

 _ شانواز محمد، آزا یوسف، فرید، فریاد نانکلی، محمد شوانی، نبیل خدر، سامال کرکوکیو شیرزاد رسول (اربیل)

_محمد مراد آکویی، شمال حسام الدین، شیرکو آلایی (رانیه)

_دوسکی جسیم، علی بانکی (دهوک)

 _حسین خالندی، پولا آغاز، هیژا مهابادی (مهاباد)

 _خالد فرج زادە، رحمان فیضی(سنندج)

_حیدر نادر (کلار)

_ میثم کلیم(کمپ کردهای مخمور)

_ نازم مانیل(هلبجە)

_عمر الناهی (بغداد)

_ امید خلیانی(آکره)

_ رامان جمیل(شقلاوه)

_ ردیار هوستانی(بارزان)

_ستار عارف(سلیمانیه)

_ سیابند فرات(آمد)

_سیامک ازربد-مریوان

_فرج زادە(کامیاران)

_توله فرج(بریتانیا)

_ یوسف کرکوکی(کرکوک)

اخبار مرتبط

نظرات

یادداشت ویژه

سریال نون.خ و مساله ی زبان !

این نقد سریال نیست. حتی نقد آن چیزی که مطرح می شود نیز ممکن است نباشد. بیشتر بیان مساله و اشتراک گذاری سوالی است که شاید برخی از فیلمسازان و حتی تئاتری های کوردستان نیز با آن مواجه باشند. از این رو از زبان ساده تر و خودمانی تری نیز برای نوشتار استفاده می کنم. چند روزی است که سریال تلویزیونی «نون. خ» از شبکه ی یک سیما پخش می شود. داستان این سریال که از همان الگوی سریال پایتخت پیروی می کند ، این بار در یکی از مناطق کوردستان اتفاق می افتد. فارغ از اینکه مکان داستان بیشتر شبیه به روستاست و معلوم نیست چرا سازندگان اصرار دارند آن را شهر معرفی کنند، و یا اینکه در جمع اهالی روستا نیز یکی از بازیگران فارس است و بسیار روان فارسی صحبت می کند و معلوم نیست چرا به تنهایی او فارسی را اینگونه صحبت می کند و سایرین به شکل دیگر؛ اما حضور بازیگران بومی منطقه و حضور موسیقی کوردی در سریال، از ویژگی های خوب آن به حساب می آید. اما آنچه بحث اصلی این نوشتار است مسئله ی زبان است. چیزی که از روز اول پخش سریال ذهنم را به خود مشغول کرد اما ترجیح بر آن شد تا لااقل بعد از پخش چند قسمت مسئله طرح شود. امروز که واکنش توییتری برخی از مردم نسبت به مسئله ی زبان بکار رفته در این سریال را دیدم، زمان طرح مسئله را مناسب تشخیص دادم. زبان کوردی، اگر چه دارای واژگان مشترک با زبان فارسی است و حتی بنا به اظهار نظر بسیاری از کارشناسان این دو زبان هم ریشه هستند و هر کدام در جغرافیای خود تغییرات زمانی و کاربردی و خود را پیدا کرده است، با این حال این، زبان کوردی، زبانی کاملا مستقل با دستورات گرامری خاص خویش است و لهجه محسوب نمی شود. از این رو تولید یک اثر ملی در کوردستان با حضور شخصیت های کورد، با تولید یک سریال در اصفهان و یا یزد و شیراز و... تفاوت زیادی دارد. چرا که این لهجه های فارسی شیرازی و اصفهانی ولو به صورت غلیظ و با کلمات خاص منطقه نیز ادا شود، نهایتا منظور خود را به مخاطب عمومی منتقل می کند. در سریال نون.خ همه ی کاراکترها -تا این جای قصه- کورد هستند. پس طبیعتاً باید با یکدیگر کوردی حرف بزنند و لزومی به استفاده از زبانی که نه فارسی است و نه کوردی،  ندارند. این امر به ویژه در مناطق کورد زبان که اهمیت خاصی به زبان مادری میدهند بسیار خودنمایی خواهد کرد.  اگر داستان این سریال در نقاطی دیگر از ایران که به دلایل مختلف ، برخی خانواده ها ترجیح داده اند با کودکانشان به جای زبان مادری با زبان ملی صحبت کنند، ساخته می شد، کمتر مسئله ی زبان خودنمایی می کرد و می شد کاراکترهای فیلم را از این خانواده ها معرفی کرد و به راحتی مسئله را توجیه نمود، اما در تمامی شهرهای کوردزبان، مسئله ...

وعده گاه مسئولین

روز شمار عنوان وعده
2762
روز گذشته
آیا سینمای مهاباد دوباره بازگشایی می شود؟
css.php
%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: