رفتن به بالا

تعداد اخبار امروز : 0 خبر


  • الأربعاء ۹ جماد ثاني ۱۴۴۶
  • 2024 Wednesday 11 December
    -١٨(°C)
    وزش باد (mph)
    فشار (in)
    محدوده دید (mi)
    اشعه فرابنفش -
    رطوبت (in)
گاه‌شمار تاریخ خورشیدی
بهمن ۱۳۹۵
ش ی د س چ پ ج
« دی   اسفند »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

به گزارش بینەر و به نقل از روابط عمومی انجمن سینمای جوانان استان کردستان عکاسان بار دیگر گرد هم آمدند اما این بار به منظور آنکه اولین جلسه هم اندیشی را در روز پنجشنبه ۳۰ دی ماه ۹۷ در کنار هم کلید بزنند. 

گفتنی است این هم اندیشی که با موضوعیت برنامه ریزی کاربردی ، آسیب شناسی حرفه ای و ارائه ی راهکارهای کارآمد آموزشی و تولیدی در محل سالن کنفرانس مجتمع فرهنگی هنری فجر برگزار شد مشکلات پیش روی جامعه عکاسی استان و راهکارهایی برای آن را هدف قرار داد. 

در این نشست که با حضور عکاسانی از جمله استاد مسعود مراد سلیمی، آریز قادری، سامان عباسی، رضا باغبانی، احمد کریمی، فرهاد مطاعی، کسرا آور، افشین فتاحی، ژینا مدرس گرجی و تعدادی دیگر از عکاسان برگزار شد ابتدا سالم صلواتی سرپرست جدید انجمن سینمای جوانان استان کردستان که چند هفته ی پیش نیز چنین هم اندیشی و نشستی را با فیلمسازان استان برگزار نموده بود ضمن خوش آمدگویی و خیرمقدم، در جمع عکاسان و کسانی که خود را به هر نحوی درگیر این هنر گرانمایه میدانند اهداف و برنامه های خود را در راستای بهبود مشکلات پیش روی هنر عکاسی بیان کرد و بر رفع آنها تاکید نمود.

 صلواتی اذعان داشت خود نیز در گذشته به عنوان عکاس در انجمن شروع به فعالیت نموده بود و خوشحال است اینک پس از سالها با وجود فيلمساز بودن همچنان خود را یک عکاس بداند. وی گفت بسیار مایل است در جهت عزت و احترام عکاسان به جایگاه شايسته ي خود گام برداشته و دغدغه های آنان را دغدغه های خود میداند.

 او اظهار امیدواری کرد بتواند از بودجه های اختصاص داده شده به انجمن جهت کمک به ارتقای سطح كيفی عكاسی استان و نيز دغدغه های پیش روی عکاسان اقدام مطلوبی نماید.

 در ادامه مسعود مراد سلیمی استاد و پیشکسوت عکاسی نیز با خیر مقدم به حضور همگی گفت:  جای خالی چنین نشستی سالهاست احساس میشد و ضمن تشکر از زحمات سیروس ثنایی مدیر سابق انجمن و تشکر از تلاشهای ایشان و همکارانش در جهت گرد هم آوردن همگی هنرمندان و علاقمندان به سینما و عکاسی در سطح استان، از به وقوع نپیوستن چنین اتفاقاتی طی سالهای متمادی ابراز نارضایتی نمود. 

وی افزود: هنر عکاسی در استان همیشه زیر سایه فیلم بوده و حتی در جشنواره ها چنان که به بخشهای فیلم جوایز متعدد تعلق میگیرد در زمینه عکاسی به نفرات اول تا سوم بسنده میشود، این خود گویاست که هنر عکاسی نیز بسیار گسترده است و دیگر ابعاد آن همانند تنوع سوژه و موضوع همچنان عقیم می ماند در حالی که می تواند به آنها توجه بیشتری شود.

او ادامه داد: ما در استان دارای عکاسان خوب و توانمندی هستیم و در اینجا مسئول انجمن میتواند این انرژی و پتانسیلها را که هرکدام دارای فعالیتهای جسته گریخته هستند در راستای آموزش صحیح و کاربردی منسجم نماید.

 وی در ادامه پیشنهاد تاسیس انجمن عکاسان را طرح نمود و گفت که این انجمن میتواند چند هدف مشخص را دنبال کند که دارای شرایط عضوگیری خاص از لحاظ کیفی و حرفه ای باشد و بتواند مشوقی برای دیگر علاقمندان که سعی در ارتقای سطح کاری خود نمایند تا به عضویت این انجمن درآیند، باشد. از اهداف دیگر آن نیز حضور افراد صاحب اندیشه و با تجربه است که منجر به کارگروهی شود تا با تاثیر خود فاصله ی بوجود آمده بین عکاسان را کم رنگ کند. 

برگزاری جشنواره ی سالانه ی عکاسی نیز از پیشنهادهای ایشان بود که میتواند مجالی برای ارائه ی فعالیتها و خروجی های انجمن و عکاسان کُرد طی هر سال باشد.

 مسعود مرادسلیمی در آخر اعلام کرد، با وجود مشغله های کاری فراوانی که دارد در تحقق این اهداف کمال همکاری را داشته باشد. 

در ادامه هر یک از عکاسان دیدگاهها و نظرات خود و نيز پیشنهادهایی را بیان نمودند که در آخر تصمیم بر تشکیل شورایی مركزی در انجمن برای نظارت بر آموزش و تولید آثاری کیفی و نيز برپايي نمايشگاه هاي عكس گرفته شد که تعیین اعضای آن در قالب یک رای گیری به گردهمایی و جلسه ای دیگر موکول شد .

اخبار مرتبط

نظرات

یادداشت ویژه

سریال نون.خ و مساله ی زبان !

این نقد سریال نیست. حتی نقد آن چیزی که مطرح می شود نیز ممکن است نباشد. بیشتر بیان مساله و اشتراک گذاری سوالی است که شاید برخی از فیلمسازان و حتی تئاتری های کوردستان نیز با آن مواجه باشند. از این رو از زبان ساده تر و خودمانی تری نیز برای نوشتار استفاده می کنم. چند روزی است که سریال تلویزیونی «نون. خ» از شبکه ی یک سیما پخش می شود. داستان این سریال که از همان الگوی سریال پایتخت پیروی می کند ، این بار در یکی از مناطق کوردستان اتفاق می افتد. فارغ از اینکه مکان داستان بیشتر شبیه به روستاست و معلوم نیست چرا سازندگان اصرار دارند آن را شهر معرفی کنند، و یا اینکه در جمع اهالی روستا نیز یکی از بازیگران فارس است و بسیار روان فارسی صحبت می کند و معلوم نیست چرا به تنهایی او فارسی را اینگونه صحبت می کند و سایرین به شکل دیگر؛ اما حضور بازیگران بومی منطقه و حضور موسیقی کوردی در سریال، از ویژگی های خوب آن به حساب می آید. اما آنچه بحث اصلی این نوشتار است مسئله ی زبان است. چیزی که از روز اول پخش سریال ذهنم را به خود مشغول کرد اما ترجیح بر آن شد تا لااقل بعد از پخش چند قسمت مسئله طرح شود. امروز که واکنش توییتری برخی از مردم نسبت به مسئله ی زبان بکار رفته در این سریال را دیدم، زمان طرح مسئله را مناسب تشخیص دادم. زبان کوردی، اگر چه دارای واژگان مشترک با زبان فارسی است و حتی بنا به اظهار نظر بسیاری از کارشناسان این دو زبان هم ریشه هستند و هر کدام در جغرافیای خود تغییرات زمانی و کاربردی و خود را پیدا کرده است، با این حال این، زبان کوردی، زبانی کاملا مستقل با دستورات گرامری خاص خویش است و لهجه محسوب نمی شود. از این رو تولید یک اثر ملی در کوردستان با حضور شخصیت های کورد، با تولید یک سریال در اصفهان و یا یزد و شیراز و... تفاوت زیادی دارد. چرا که این لهجه های فارسی شیرازی و اصفهانی ولو به صورت غلیظ و با کلمات خاص منطقه نیز ادا شود، نهایتا منظور خود را به مخاطب عمومی منتقل می کند. در سریال نون.خ همه ی کاراکترها -تا این جای قصه- کورد هستند. پس طبیعتاً باید با یکدیگر کوردی حرف بزنند و لزومی به استفاده از زبانی که نه فارسی است و نه کوردی،  ندارند. این امر به ویژه در مناطق کورد زبان که اهمیت خاصی به زبان مادری میدهند بسیار خودنمایی خواهد کرد.  اگر داستان این سریال در نقاطی دیگر از ایران که به دلایل مختلف ، برخی خانواده ها ترجیح داده اند با کودکانشان به جای زبان مادری با زبان ملی صحبت کنند، ساخته می شد، کمتر مسئله ی زبان خودنمایی می کرد و می شد کاراکترهای فیلم را از این خانواده ها معرفی کرد و به راحتی مسئله را توجیه نمود، اما در تمامی شهرهای کوردزبان، مسئله ...

جدیدترین خبرها

وعده گاه مسئولین

روز شمار عنوان وعده
2899
روز گذشته
آیا سینمای مهاباد دوباره بازگشایی می شود؟
css.php
%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: