- یکشنبه 11 آذر 1397 - 23:31
- کد خبر : 7129
- مشاهده : 1721 بازدید
- تئاتر » تیتر » س.ت » هنرهای نمایشی
پانزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر کوردی سقز روز یکشنبه ١١ آذر ١٣٩٧ به دبیری دکتر قطب الدین صادقی به کار خود پایان داد
به گزارش بینهر، پانزدهمین دورەی جشنواره تئاتر کوردی سقز بالاخره در ساعت ١٤ روز یکشنبه ١١ آذرماه به کار خود پایان داد. در مراسم اختتامیه که ساعت ١٠:٣٠ شروع شد، جدا از معرفی برگزیدگان، تقدیرهایی نیز انجام گرفت.
قبل از شروع مراسم اختتامیه، مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی کشور، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان، فرماندار سقز و دبیر پانزدهمین جشنواره تئاتر کوردی سقز، احداث یک سالن پلاتوی نمایش با زیربنای ٢٧٨ متر کلنگزنی شد. این پلاتو که قرار است با ظرفیت ١٤٠ نفر ساخته شود، قرار است میزبان نمایشهای شانزدهمین دوره جشنواره تئاتر کوردی باشد. مناف ايرانپناه، هنرمند پیشکسوت عرصه تئاتر، به نمایندگی از تمامی هنرمندان کردستان از مسئولین و مجموع هنرمندان که برای احداث اين پلاتو تلاش كرده اند، تقدیر و تشكر كرد.
بخش ابتدایی مراسم با سخنرانی هایی از مسئولین و نوازندگی گروه موسیقی سپری شد. دکتر قطب الدین صادقی، دبیر پانزدهمین دوره جشنواره تئاتر کوردی نیز به ارائەی گزارش این دوره پرداخت. وی عنوان کرد: اولین کاری که در این دوره از جشنواره انجام شد این بود که جنبه رقابتی آن را حذف کردیم. جشنواره باید جای برادری، آشتی و تعامل باشد. امروزه تمام جشنواره های مهم دنیا غیررقابتی هستند. دومین کار دیگر که انجام شد این بود که اجازه شرکت به متن های خارجی و ترجمه شده داده نشد تا از متن های تالیفی حمایت شود که به نظرم کار بسیار مهمی بود. و سومین کاری که انجام گرفت تبدیل جلسات نقد و بررسی به جلسات آکادمیک و علمی در مدت زمان کمتری بود.
سپس در ادامه مراسم از سه پیشکسوت عرصه تئاتر عمر فاروقی (سقز)، مناف ایرانپناه (مهاباد) و هواس پلوک (کرمانشاه) با پخش کلیپ و با اهدای تندیس و لوح تقدیر، تجلیل به عمل آمد.
در ادامه شهرام کرمی، مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی کشور به سخنرانی پرداخت. کرمی گفت: ٨٢ جشنواره در كشور وجود دارد كه از اين بين ١٠ جشنواره هویت ملی هستند كه جشنواره تئاتر كوردی سقز جزو آنهاست.
وی اضافه کرد: باید به هویت و فرهنگ قومیتی و زبان کوردی که یکی از زبانهای غنی دنیاست اهمیت داده شود. تئاتر کوردی اتفاقی بزرگ جهت حفظ اصالتها و فرهنگ اصیل کورد میباشد.
این کارگردان تئاتر همچنین عنوان کرد: توجه به آئینهای ویژه کوردی که فراموش شده بودند در این جشنواره زنده شده و مورد توجه قرار گرفته است.
وی با حمایت از غیررقابتی بودن جشنواره اضافه کرد: کار مهم این دوره از جشنواره این بود که رویکرد خود را مطابق معیارها و الگوهای جشنواره های تئاتر دنیا تغییر داد و جشنواره به فضایی غیررقابتی و مخاطب محور تبدیل شد.
در پایان مراسم از نمایشهای «فەرامۆشی» به کارگردانی حسن ترقی (سنندج) و «ملاییکەت» به کارگردانی دیاکو دولت خواه (ارومیه) با اهدای لوح و تندیس جشنواره تقدیر به عمل آمد.
همچنین نمایشهای «شاره دوور» به کارگردانی غلامرضا همتیان (بیجار)، «بازی زاکان» به کارگردانی نیلوفر قلعه شاخانی (کرمانشاه) و «نآئِر» به کارگردانی حمید کردستانی (سنندج) با اهدای لوح و تندیس جشنواره تجلیل و برای اجرای عمومی در شهرستانها ۵ میلیون تومان کمک نقدی داده شد.
نمایشهای «کچه سەتلیەکه» به کارگردانی فاتح بادپروا از مریوان، «هەنارێ» به کارگردانی افشین خدری از سنندج و «هەموومان باشین» به کارگردانی مشترک فرزاد محمدمیرزایی و سامان مهران توانستند بعد از موفقیت در جشنواره پانزدهم تئاتر کوردی جواز حضور در سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر را به دست آورند.
همچنین نمایش «بەردەرگای جەهەننەم» به کارگردانی حمه مصطفی از سلیمانیه به بخش بین الملل سی و هفتمین جشنواره تئاتر فجر معرفی خواهد شد.
شایان ذکر است که پانزدهمین جشنواره تئاتر کوردی سقز، ٧ تا ١١ آذر ١٣٩٧ به دبیری دکتر قطب الدین صادقی در شهر سقز برگزار شد.
تنظیم گزارش: لقمان شهابی – احسان عباسی – کاروان دوراندیش
عکاسان: احسان عباسی – لقمان شهابی
[برای بزرگنمایی روی عکس کلیک کنید]
نظرات