رفتن به بالا

تعداد اخبار امروز : 0 خبر


  • الجمعة ۲۰ جماد أول ۱۴۴۶
  • 2024 Friday 22 November
    -١٨(°C)
    وزش باد (mph)
    فشار (in)
    محدوده دید (mi)
    اشعه فرابنفش -
    رطوبت (in)
گاه‌شمار تاریخ خورشیدی
تیر ۱۳۹۶
ش ی د س چ پ ج
« خرداد   مرداد »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
اختتامیه دهمین جشنواره موسیقی نواحی؛

از هنرمند پیشکسوت بوکانی تقدیر به عمل آمد

مراسم اختتامیه دهمین جشنواره ملی موسیقی نواحی ایران جمعه شب نهم تیر ماه با حضور معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در باغ فتح آباد شهر کرمان برگزار شد.

به گزارش بینەر به نقل از مهر، مراسم اختتامیه دهمین جشنواره ملی موسیقی نواحی ایران جمعه شب نهم تیرماه با حضور علی مرادخانی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، فرزاد طالبی مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدرضا علیزاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان، بهرام جمالی مدیرعامل انجمن موسیقی ایران، محمدعلی توحیدی فرماندار کرمان، سید مجتبی حسینی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر شورای ارزشیابی هنرمندان کشور، میرقالی قائم مقام صدا و سیمای مرکز کرمان و تعدادی از شهروندان کرمانی در باغ فتح آباد شهر کرمان برگزار شد.

فرزاد طالبی مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخشی از این مراسم پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به دهمین جشنواره موسیقی نواحی را قرائت کرد.

در پیام سیدرضا صالحی امیری آمده است:

«‎بسم الله الرحمن الرحیم

هنر فرصتی تعالی بخش و پنجره ای گشوده رو به گستره وارستگی و آرمانجویی آدمی است. هنر روایت شایستگی ها، ارزش ها، و هنجارهای والا در جغرافیای وسیع فرهنگ انسانی است. هنر موسیقی نیز از جلوه های تلاش و پویش دیر پای مردمان برای روایت شوق آفرین زیبایی و کمال است هنری که هزاران سال است به لطافت و تاثیر، راه پیدا و پنهان خود را از میان اقوام و سرزمین های مختلف نسل به نسل همچون جویباری آرام و صبور باز کرده و به امروز رسیده است.

‎موسیقی نواحی ایران در این میان تافته ای ممتاز تر و دلنوازتر بشمار می آید ره آورد و میراثی کم نظیر از تار صداقت، اصالت و هویت و پود صمیمیت، زیبایی و پویایی و در رنگارنگی از معنا حقیقت و اسطوره. جلوه ای که به موسیقی صرف اکتفا نمی کند و شعر، نکته، پند و فضیلت را در منشوری از نغمه، نوا، سکوت و تنیده در آیین، رسوم، شادمانه ها، سوگواره ها و حماسه ها به وسعت رنگین کمان  اقوام این سرزمین کهن به گوش همگان می رساند. در نقل پیشکسوتان گرانقدر برنشسته تا نوجویایی مشتاق و ایستاده که در آوا و نوایشان پیام یکتا پرستی صلح و امید را در سایه سار هویت و اصالت نجوا می کنند.

‎دهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران ضمن توجه دادن به حفظ مواریث و گنجینه های معنوی این مرز پرگهر، طرحی نو برای نسل امروز و آینده ایران اسلامی ارایه می دهد که شاخسار بلند هنر اهالی نجیب این عرصه، هر روز با انگیزه و نشاط بیشتر افق های روشن خود را نظاره گر خواهد بود. ‎از همه دست اندرکاران این رخداد ملی صمیمانه سپاسگذاری می کنم.»

پس از قرائت پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گروه موسیقی «مکریان» از استان آذربایجان غربی با هنرمندی کریم صالحی، حسن امینی و فرزاد روحانیان به اجرای قطعاتی پرداختند. این در حالی است که بعد از اجرای برنامه گروه «تاریک ماه» از منوجان کرمان با هنرمندی حسین نظری نوازنده قیچک وعلیشاه جوشن پورخواننده قطعات دیگری را اجرا کردند.

پس از قرائت بیانیه هیات داوران، هنرمندان برگزیده دهمین جشنواره ملی موسیقی نواحی ایرانی جوایز خود را  به ترتیب زیر دریافت کردند.

بخش پیشکسوتان برگزیده

حسینعلی قدمی (استان مرکزی)، حبیب الله حدادیان (خراسان رضوی)، حق رضا فطری (همدان)، خداداد زنگشاهی (سیستان و بلوچستان)، گلاب علی داوودی (زنجان)، کریم کریمی (خراسان رضوی)، علی غلامرضایی (خراسان رضوی)، طواق سعادتی (گلستان)، گرامی افشار (کرمان)، فیض الله قره خانی (خراسان رضوی)، هوشنگ کردستانی (کرمان)، حسن امینی (آذربایجان غربی – بوکان)، موسی ملک حسینی (گلستان)، علی حسین قنبری (گلستان)

بخش پژوهشگران برگزیده

احمد ملکی از آذربایجان غربی، فاروق رحمانی از سیستان و بلوچستان، منوچهر تتری از ایلام، سید احمد حسینی از گلستان، بهمن شریفی از مازندران، محمد عالمی از مازندران.

بخش گروه ها و هنرمندان برگزیده

علیرضا محولاتی از خراسان رضوی، شهرستان کاشمر، حسن کوهی از سیستان و بلوچستان، شهرستان سرباز (نوازندگان همراه: ابوبکر زرد کوهی، جلال بلوچ زهی)، مهدی اصلاح علی آبادی از خراسان رضوی، شهرستان قوچان، مظاهر حدادیان از خراسان شمالی شهرستان فاروج، ابراهیم تیموری از خراسان رضوی، شهرستان تربت جام (نوازنده همراه: مصطفی تیموری)، نیما شفیعی از کرمانشاه، شهرستان روانسر (نوازنده همراه: تیمور ویسی)، صفرعلی رمضانی از گیلان، شهرستان لنگرود (نوازنده: محمدرضا عشقی)، علی شاه جوشن پور از کرمان، شهرستان منوجان (نوازنده همراه: غلامحسین نظری)، فریدون ایثاری از کرمانشاه (نوازنده همراه: فرزاد بساط پور)، عبدالمجید مرادی و میثم شاعری از گلستان، شهرستان ترکن صحرا، سید جواد حسینی از گلستان، شهرستان علی آباد کتول.

بخش پایانی مراسم اختتامیه دهمین جشنواره موسیقی نواحی کرمان اجرای گروه موسیقی از استان لرستان با هنرمندی احسان عبدی پور نوازنده سرنا، حامد فیضیان نوازنده کمانچه و سام ابدالی نوازنده دهل بود.

اخبار مرتبط

نظرات

یادداشت ویژه

سریال نون.خ و مساله ی زبان !

این نقد سریال نیست. حتی نقد آن چیزی که مطرح می شود نیز ممکن است نباشد. بیشتر بیان مساله و اشتراک گذاری سوالی است که شاید برخی از فیلمسازان و حتی تئاتری های کوردستان نیز با آن مواجه باشند. از این رو از زبان ساده تر و خودمانی تری نیز برای نوشتار استفاده می کنم. چند روزی است که سریال تلویزیونی «نون. خ» از شبکه ی یک سیما پخش می شود. داستان این سریال که از همان الگوی سریال پایتخت پیروی می کند ، این بار در یکی از مناطق کوردستان اتفاق می افتد. فارغ از اینکه مکان داستان بیشتر شبیه به روستاست و معلوم نیست چرا سازندگان اصرار دارند آن را شهر معرفی کنند، و یا اینکه در جمع اهالی روستا نیز یکی از بازیگران فارس است و بسیار روان فارسی صحبت می کند و معلوم نیست چرا به تنهایی او فارسی را اینگونه صحبت می کند و سایرین به شکل دیگر؛ اما حضور بازیگران بومی منطقه و حضور موسیقی کوردی در سریال، از ویژگی های خوب آن به حساب می آید. اما آنچه بحث اصلی این نوشتار است مسئله ی زبان است. چیزی که از روز اول پخش سریال ذهنم را به خود مشغول کرد اما ترجیح بر آن شد تا لااقل بعد از پخش چند قسمت مسئله طرح شود. امروز که واکنش توییتری برخی از مردم نسبت به مسئله ی زبان بکار رفته در این سریال را دیدم، زمان طرح مسئله را مناسب تشخیص دادم. زبان کوردی، اگر چه دارای واژگان مشترک با زبان فارسی است و حتی بنا به اظهار نظر بسیاری از کارشناسان این دو زبان هم ریشه هستند و هر کدام در جغرافیای خود تغییرات زمانی و کاربردی و خود را پیدا کرده است، با این حال این، زبان کوردی، زبانی کاملا مستقل با دستورات گرامری خاص خویش است و لهجه محسوب نمی شود. از این رو تولید یک اثر ملی در کوردستان با حضور شخصیت های کورد، با تولید یک سریال در اصفهان و یا یزد و شیراز و... تفاوت زیادی دارد. چرا که این لهجه های فارسی شیرازی و اصفهانی ولو به صورت غلیظ و با کلمات خاص منطقه نیز ادا شود، نهایتا منظور خود را به مخاطب عمومی منتقل می کند. در سریال نون.خ همه ی کاراکترها -تا این جای قصه- کورد هستند. پس طبیعتاً باید با یکدیگر کوردی حرف بزنند و لزومی به استفاده از زبانی که نه فارسی است و نه کوردی،  ندارند. این امر به ویژه در مناطق کورد زبان که اهمیت خاصی به زبان مادری میدهند بسیار خودنمایی خواهد کرد.  اگر داستان این سریال در نقاطی دیگر از ایران که به دلایل مختلف ، برخی خانواده ها ترجیح داده اند با کودکانشان به جای زبان مادری با زبان ملی صحبت کنند، ساخته می شد، کمتر مسئله ی زبان خودنمایی می کرد و می شد کاراکترهای فیلم را از این خانواده ها معرفی کرد و به راحتی مسئله را توجیه نمود، اما در تمامی شهرهای کوردزبان، مسئله ...

جدیدترین خبرها

وعده گاه مسئولین

روز شمار عنوان وعده
2880
روز گذشته
آیا سینمای مهاباد دوباره بازگشایی می شود؟
css.php
%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: