رفتن به بالا

تعداد اخبار امروز : 0 خبر


  • الثلاثاء ۶ ربيع أول ۱۴۴۶
  • 2024 Tuesday 10 September
    -١٨(°C)
    وزش باد (mph)
    فشار (in)
    محدوده دید (mi)
    اشعه فرابنفش -
    رطوبت (in)
گاه‌شمار تاریخ خورشیدی
مرداد ۱۳۹۶
ش ی د س چ پ ج
« تیر   شهریور »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
  • شنبه 28 مرداد 1396 - 03:53
  • کد خبر : 5888
  • مشاهده : 1314 بازدید
  • تیتر » س.ت » سینما
  • چاپ خبر : «اين سگ فروشی نيست» آماده نمایش شد

به گزارش بینەر، فیلم کوتاه «اين سگ فروشی نيست» به نویسندگی و کارگردانی زانيار خانی که به تازگی مراحل پایانی فنی خود را پشت سر گذاشته است، از ابتدای شهريور ماه سال جاری در جشنواره‌های داخلی و خارجی نمایش داده می‌شود.

فیلم کوتاه «اين سگ فروشی نيست»، داستانی ساده و رئال را در ١٤ دقیقه روایت می‌کند.

در خلاصه داستان این فیلم کوتاه آمده است: «دختری با نوزادش از زندان آزاد می‌شود، به دنبال دوست پسرش كه پدر نوزاد است می‌گردد و در اين مسير درگير مشكلات ديگری می‌شود».

آرينا پناهيده، پيمان جمشيدی و حميد اسماعیلی در این فیلم کوتاه به ایفای نقش می‌پردازند. 

عوامل این فیلم کوتاه عبارتند از: آكو زندكريمی (دستیار کارگردان و برنامه ریز)، هژير زندی (دستیار دوم کارگردان)، مهدی كرمی (مدیر تصویربرداری)، سامان پاسيان و ميلاد رحيمی (دستیاران تصویربردار)، ارسطو مفاخری (مدیر صدابرداری)، سوران فهيم (تدوين و صداگذاری)، علی اژدری (طراح گریم)، مهديث هاشمی (مجری گریم)، مبين قادری (دستيار صدابردار)، رضا ساعدی (مدیر تولید)، ثنا ناصری (عکاس) و پيمان جمشيدی (تهيه كننده).

 

اخبار مرتبط

نظرات

یادداشت ویژه

سریال نون.خ و مساله ی زبان !

این نقد سریال نیست. حتی نقد آن چیزی که مطرح می شود نیز ممکن است نباشد. بیشتر بیان مساله و اشتراک گذاری سوالی است که شاید برخی از فیلمسازان و حتی تئاتری های کوردستان نیز با آن مواجه باشند. از این رو از زبان ساده تر و خودمانی تری نیز برای نوشتار استفاده می کنم. چند روزی است که سریال تلویزیونی «نون. خ» از شبکه ی یک سیما پخش می شود. داستان این سریال که از همان الگوی سریال پایتخت پیروی می کند ، این بار در یکی از مناطق کوردستان اتفاق می افتد. فارغ از اینکه مکان داستان بیشتر شبیه به روستاست و معلوم نیست چرا سازندگان اصرار دارند آن را شهر معرفی کنند، و یا اینکه در جمع اهالی روستا نیز یکی از بازیگران فارس است و بسیار روان فارسی صحبت می کند و معلوم نیست چرا به تنهایی او فارسی را اینگونه صحبت می کند و سایرین به شکل دیگر؛ اما حضور بازیگران بومی منطقه و حضور موسیقی کوردی در سریال، از ویژگی های خوب آن به حساب می آید. اما آنچه بحث اصلی این نوشتار است مسئله ی زبان است. چیزی که از روز اول پخش سریال ذهنم را به خود مشغول کرد اما ترجیح بر آن شد تا لااقل بعد از پخش چند قسمت مسئله طرح شود. امروز که واکنش توییتری برخی از مردم نسبت به مسئله ی زبان بکار رفته در این سریال را دیدم، زمان طرح مسئله را مناسب تشخیص دادم. زبان کوردی، اگر چه دارای واژگان مشترک با زبان فارسی است و حتی بنا به اظهار نظر بسیاری از کارشناسان این دو زبان هم ریشه هستند و هر کدام در جغرافیای خود تغییرات زمانی و کاربردی و خود را پیدا کرده است، با این حال این، زبان کوردی، زبانی کاملا مستقل با دستورات گرامری خاص خویش است و لهجه محسوب نمی شود. از این رو تولید یک اثر ملی در کوردستان با حضور شخصیت های کورد، با تولید یک سریال در اصفهان و یا یزد و شیراز و... تفاوت زیادی دارد. چرا که این لهجه های فارسی شیرازی و اصفهانی ولو به صورت غلیظ و با کلمات خاص منطقه نیز ادا شود، نهایتا منظور خود را به مخاطب عمومی منتقل می کند. در سریال نون.خ همه ی کاراکترها -تا این جای قصه- کورد هستند. پس طبیعتاً باید با یکدیگر کوردی حرف بزنند و لزومی به استفاده از زبانی که نه فارسی است و نه کوردی،  ندارند. این امر به ویژه در مناطق کورد زبان که اهمیت خاصی به زبان مادری میدهند بسیار خودنمایی خواهد کرد.  اگر داستان این سریال در نقاطی دیگر از ایران که به دلایل مختلف ، برخی خانواده ها ترجیح داده اند با کودکانشان به جای زبان مادری با زبان ملی صحبت کنند، ساخته می شد، کمتر مسئله ی زبان خودنمایی می کرد و می شد کاراکترهای فیلم را از این خانواده ها معرفی کرد و به راحتی مسئله را توجیه نمود، اما در تمامی شهرهای کوردزبان، مسئله ...

وعده گاه مسئولین

روز شمار عنوان وعده
2807
روز گذشته
آیا سینمای مهاباد دوباره بازگشایی می شود؟
css.php
%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: