رفتن به بالا

تعداد اخبار امروز : 0 خبر


  • الخميس ۸ ربيع أول ۱۴۴۶
  • 2024 Thursday 12 September
    -١٨(°C)
    وزش باد (mph)
    فشار (in)
    محدوده دید (mi)
    اشعه فرابنفش -
    رطوبت (in)
گاه‌شمار تاریخ خورشیدی
آبان ۱۳۹۶
ش ی د س چ پ ج
« مهر   آذر »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

بدون شک کتاب نقش اصلی و اساسی در تحول و تدوین ساختارهای امروز جامعه بشری را ایفا میکند و دستاوردهای ریز و درشت انسان نتیجه انباشت دانش و معلومات گذشتگان است که از طریق کتاب به نخبگان، دانشمندان و مخترعین منتقل شده و با توانای و اراده و خلاقیت آنان عجین گشته و جهان امروز […]

بدون شک کتاب نقش اصلی و اساسی در تحول و تدوین ساختارهای امروز جامعه بشری را ایفا میکند و دستاوردهای ریز و درشت انسان نتیجه انباشت دانش و معلومات گذشتگان است که از طریق کتاب به نخبگان، دانشمندان و مخترعین منتقل شده و با توانای و اراده و خلاقیت آنان عجین گشته و جهان امروز را شکل داده و ما هر روز شاهد کشف و اختراع تازه ای هستیم و از مواهب آن بهره می گیریم.
ستاد هفته کتاب شهرستان مهاباد، ضمن تبریک بیست و پنجمین دوره هفته کتاب سال ۹۶ که از تاریخ ۲۰ الی ۲۶ آبان و با شعار (آینده روشن با خانواده کتابخوانی) مزین شده به مردم فهیم و شریف شهرستان مهاباد و کشور عزیز تبریک عرض می نمایم، امید است اهمیت و فایده کتاب در زندگی انسان فراموش نگردد و حداقل هر روز نیم ساعت مطالعه کتاب در دستور کار و برنامه عزیزان و بزرگواران قرار گیرد. در سطور ذیل به تعداد از فواید و اهمیت مطالعه اشاره گردیده است، امید است مثمرثمر واقع گردد.
 
می خواهیم که شما را با فواید کتاب خواندن آشنا کنیم تا شاید برای مطالعه بیشتر تشویق شوید. اگر چه کتاب خواندن فوایدی بیش از آنچه ما در اینجا بدان اشاره کرده ایم، دارد اما موارد نام برده شده مهمترین فواید آن می باشند. اگر شما هم می خواهید که با فواید بیشتر کتاب خواندن آشنا شوید، با ما همراه باشید.
 
توانایی کلامی را افزایش می دهد
افرادی که کتاب می خوانند، دامنه لغات بالاتری نسبت به آنها که سمت کتاب هم نمی روند، دارند. آنها بهتر می توانند احساسات خود را بیان کنند و منظور خود را به طرف مقابل شان برسانند. بنابراین می توان نتیجه گرفت که افراد کتاب خوان موفق تر از دیگران چه در صحبت کردن و چه در فعالیت های دیگر زندگی روزمره شان هستند.
 تمرکز را بالا می برد
برعکس پست های بلاگ ها و مقالات موجود در اینترنت، کتاب خواندن تمرکز بالایی می خواهد. شاید در ابتدا برایتان سخت باشد که ساعت ها بنشینید و کتاب تان را به دست بگیرید و بخوانید اما پس از مدتی این کار برایتان لذت بخش خواهد شد و به شما آرامش می دهد. کتاب می تواند شما را از جهان واقعی و بیرونی تان جدا کند و در جهان خیالی دیگری فرو برد که همین کار موجب بالا بردن تمرکزتان می شود.
 
با هنر و جهان اطراف بیشتر آشنا می شوید
تحقیقی نشان داده افراد کتاب خوان به مراتب تمایل بیشتری به بازدید از موزه ها و شرکت در کنسرت ها دارند. آنها همچنین سه برابر افرادی که هیچ کتابی نمی خوانند، داوطلب در کمک به خیریه ها هستند. بنابراین می توان نتیجه گرفت که افراد کتاب خوان نسبت به جهان اطرافشان فعال تر و پویاترند که این نه تنها به خود فرد بلکه به بهبود وضعیت اجتماعی نیز کمک خواهد کرد.
 
قدرت تخیل را بهبود می بخشد
حتما شنیده اید که می گویند مرز آدمها قدرت تخیل شان است. جهانی که در کتاب به تصویر کشیده است می تواند به قدرت تخیل شما کمک کند و زاویه دیدتان را نسبت به جهان اطراف تان گسترش دهد. این ذهن شماست که مسئول خلق جهان تان است، نه چشم هایتان.
 
باهوش تر خواهید شد
به جای این که در کلاس های مختلف شرکت کنید و هزینه زیادی بپردازید، کتاب بخوانید. کتاب خواندن یکی از کم هزینه ترین کارهایی است که می توانید برای افزایش دانش تان انجام دهید. در واقع شما در کمترین زمان ممکن بیشترین بهره را خواهید برد. تحقیقات ثابت کرده که افراد کتاب خوان نبست به آنهایی که وقت خود را صرف چیزهای دیگری می کنند، دانش بیشتری نسبت به مکان ها، چیزها و حتی آدمهای اطراف شان دارند. 
 
 بر اشتیاق تان می افزاید
کتاب خواندن اطلاعات شما را افزایش می دهد، به همین دلیل تمایل تان نیز به شرکت در بحث های مختلف و اظهار نظر کردن و به تبع دامنه افرادی که با آنها در ارتباط خواهید بود نیز بیشتر می شود.
 
بر کاهش استرس موثر است
تحقیقات نشان می دهد که کتاب خواندن بر کاهش استرس بسیار موثر است. تنها ۵ دقیقه کتاب خواندن کافی است تا ضربان قلب و تنش فیزیکی تان آرام گیرد. بنابراین هر زمانی که احساس استرس و بی قراری داشته اید، بهتر است که کتابی را به دست بگیرید و بخوانید.
 
حافظه شما را تقویت می کند
تحقیقی ثابت کرده افراد هنگام مطالعه، بیشتر فکر می کنند. در واقع کتاب خواندن این فرصت را به افراد می دهد تا تمرکز بیشتری بر ذهن خود داشته باشند تا بتوانند آنچه می خوانند را درک کنند. اگر بخواهیم مطالعه را با چیزهای دیگری چون تماشای تلویزیون یا رادیو گوش دادن مقایسه کنیم، باید بگوییم که مطالعه فواید بیشتری دارد از این رو که ما می توانیم هنگام مطالعه مکث و سپس فکر کنیم اما این فرصت را در تماشای تلویزیون نداریم. این کار ذهن شما را فعال تر و حافظه تان را تقویت می کند.
 
خودتان را کشف خواهید کرد
یکی از دانشمندان می گوید که ما باید کتاب را آرام، با تمرکز بالا، ذهنی باز و با علاقه بخوانیم. در واقع مطالعه راهی است برای افزایش قوه تخیل، تمرکز و آرام کردن دردهایمان. تا زمانی که ما خودمان را کشف نکنیم و به بیانی رگ خواب خودمان را ندانیم، هیچ فایده ای برای دیگران نخواهیم داشت. کتاب ها این امکان را برایمان فراهم می کنند تا تجربه هایی را که تا به حال نداشته ایم، به دست آوریم یا اطلاعاتی را که در زندگی روزمره به کارمان خواهند آمد، کسب کنیم. کتاب ها در واقع شخصیت ما را به بهترین شکل ممکن می سازند.
 
سرگرم می شویم
شاید بسیاری از ما کتاب را نه به خاطر اهدافی که در بالا به آن اشاره کرده ایم، بلکه تنها برای سرگرمی بخوانیم، اما سرگرمی هم خود یکی از فواید خوب کتاب خواندن است. اگر مطالعه ما را سرگرم نکند، آیا باز هم علاقه ای به آن خواهیم داشت؟ در نهایت باید بگوییم که کتاب خواندن با تمام فوایدی که در اینجا بدان اشاره شده، خیلی بیشتر از فیلم ها و برنامه های تلویزیون به ما سود خواهند رساند، پس در انجام آن درنگ نکنید.

اخبار مرتبط

نظرات

یادداشت ویژه

سریال نون.خ و مساله ی زبان !

این نقد سریال نیست. حتی نقد آن چیزی که مطرح می شود نیز ممکن است نباشد. بیشتر بیان مساله و اشتراک گذاری سوالی است که شاید برخی از فیلمسازان و حتی تئاتری های کوردستان نیز با آن مواجه باشند. از این رو از زبان ساده تر و خودمانی تری نیز برای نوشتار استفاده می کنم. چند روزی است که سریال تلویزیونی «نون. خ» از شبکه ی یک سیما پخش می شود. داستان این سریال که از همان الگوی سریال پایتخت پیروی می کند ، این بار در یکی از مناطق کوردستان اتفاق می افتد. فارغ از اینکه مکان داستان بیشتر شبیه به روستاست و معلوم نیست چرا سازندگان اصرار دارند آن را شهر معرفی کنند، و یا اینکه در جمع اهالی روستا نیز یکی از بازیگران فارس است و بسیار روان فارسی صحبت می کند و معلوم نیست چرا به تنهایی او فارسی را اینگونه صحبت می کند و سایرین به شکل دیگر؛ اما حضور بازیگران بومی منطقه و حضور موسیقی کوردی در سریال، از ویژگی های خوب آن به حساب می آید. اما آنچه بحث اصلی این نوشتار است مسئله ی زبان است. چیزی که از روز اول پخش سریال ذهنم را به خود مشغول کرد اما ترجیح بر آن شد تا لااقل بعد از پخش چند قسمت مسئله طرح شود. امروز که واکنش توییتری برخی از مردم نسبت به مسئله ی زبان بکار رفته در این سریال را دیدم، زمان طرح مسئله را مناسب تشخیص دادم. زبان کوردی، اگر چه دارای واژگان مشترک با زبان فارسی است و حتی بنا به اظهار نظر بسیاری از کارشناسان این دو زبان هم ریشه هستند و هر کدام در جغرافیای خود تغییرات زمانی و کاربردی و خود را پیدا کرده است، با این حال این، زبان کوردی، زبانی کاملا مستقل با دستورات گرامری خاص خویش است و لهجه محسوب نمی شود. از این رو تولید یک اثر ملی در کوردستان با حضور شخصیت های کورد، با تولید یک سریال در اصفهان و یا یزد و شیراز و... تفاوت زیادی دارد. چرا که این لهجه های فارسی شیرازی و اصفهانی ولو به صورت غلیظ و با کلمات خاص منطقه نیز ادا شود، نهایتا منظور خود را به مخاطب عمومی منتقل می کند. در سریال نون.خ همه ی کاراکترها -تا این جای قصه- کورد هستند. پس طبیعتاً باید با یکدیگر کوردی حرف بزنند و لزومی به استفاده از زبانی که نه فارسی است و نه کوردی،  ندارند. این امر به ویژه در مناطق کورد زبان که اهمیت خاصی به زبان مادری میدهند بسیار خودنمایی خواهد کرد.  اگر داستان این سریال در نقاطی دیگر از ایران که به دلایل مختلف ، برخی خانواده ها ترجیح داده اند با کودکانشان به جای زبان مادری با زبان ملی صحبت کنند، ساخته می شد، کمتر مسئله ی زبان خودنمایی می کرد و می شد کاراکترهای فیلم را از این خانواده ها معرفی کرد و به راحتی مسئله را توجیه نمود، اما در تمامی شهرهای کوردزبان، مسئله ...

وعده گاه مسئولین

روز شمار عنوان وعده
2809
روز گذشته
آیا سینمای مهاباد دوباره بازگشایی می شود؟
css.php
%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: