رفتن به بالا

تعداد اخبار امروز : 0 خبر


  • السبت ۲۱ جماد أول ۱۴۴۶
  • 2024 Saturday 23 November
    -١٨(°C)
    وزش باد (mph)
    فشار (in)
    محدوده دید (mi)
    اشعه فرابنفش -
    رطوبت (in)
گاه‌شمار تاریخ خورشیدی
شهریور ۱۳۹۷
ش ی د س چ پ ج
« مرداد   مهر »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
  • شنبه 10 شهریور 1397 - 02:14
  • کد خبر : 6937
  • مشاهده : 1106 بازدید
  • تئاتر » س.ت
  • چاپ خبر : توضیحی برای یادداشت آشغال های دوست داشتنی

بعد از انتشار یادداشت خصوصی مناف ایران ایران پناه پیشکسوت تئاتر مهاباد با عنوان آشغال های دوست داشتنی، واکنش ها و حساسیت ها نسبت به این مطلب لحظه به لحظه افزایش پیدا کرد. برخی از هنرمندان از شهرهای مختلف نسبت به این اتفاق اعلام نارضایتی و انزجار کردند. از طرفی مسئولین انجمن هنرهای نمایشی مهاباد […]

بعد از انتشار یادداشت خصوصی مناف ایران ایران پناه پیشکسوت تئاتر مهاباد با عنوان آشغال های دوست داشتنی، واکنش ها و حساسیت ها نسبت به این مطلب لحظه به لحظه افزایش پیدا کرد. برخی از هنرمندان از شهرهای مختلف نسبت به این اتفاق اعلام نارضایتی و انزجار کردند. از طرفی مسئولین انجمن هنرهای نمایشی مهاباد نیز نسبت به این اتفاق نگاه دیگری داشتند. همین امر باعث شد تا بینەر به دنبال علت و چگونگی این ماجرا برود.

امید خاکپور در گفتگوی تلفنی با بینەر عنوان کرد که این اتفاق مربوط به سال ۹۲ است و تازگی ندارد. وی ضمن اظهار بی اطلاعی از وجود این عکس ها در انجمن اعلام کرد که خود انجمن نیز به نوعی می تواند نسبت به دور ریخته شدن این عکس ها شاکی باشد و قول پیگیری داد.

بختیار پنجه ای مسئول انجمن هنرهای نمایشی مهاباد نیز در گفتگوی مشابهی به قدیمی بودن این رویداد اشاره کرد و ضمن اعلام بی اطلاعی عنوان داشت این عکس ها توسط فرهاد ایرانپناه احتمالا ازاتاق انجمن سینمای جوانان مهاباد با هماهنگی مسئول مربوطه برداشته شده و بعد از چند سال به دست صاحبانشان رسیده است. وی همچنین از صحبت های مناف ایران پناه و محکوم کردن مدیران انجمن در این ماجرا به شدت گلایه مند بود و خواهان ایجاد فضایی آرام تر برای گفتگو بود.

از سوی دیگر فرهاد ایران پناه که به عنوان کسی که عکس ها را از سطل آشغال نجات داده است یاد می شد در تماس تلفنی عنوان داشت: «سال ۹۲ که پیگیر ثبت موسسه ی فرهنگی بودیم، تعدادی از این عکس ها که روی هم در یکی از اتاق های اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار داده شده بود، توجه مرا جلب کرد. در ورق زدن آن ها متوجه عکس هنرمندان شدم.تصمیم گرفتم عکس ها را در دفتر موسسه ای که قرار بود دایر کنم قرار دهم. از یکی از کارمندان اداره ی ارشاد اجازه خواستم که اگر عکس ها را لازم ندارید آن ها را بردارم. کارمند مربوطه نیز عنوان داشته مشکلی نیست و چه بسا ممکن است این عکس ها این جا دور ریخته شود.»

فرهاد ایران پناه در ادامه می افزاید:« بعد از برداشتن عکس ها و قرار دادن آن ها در قاب چوبی منتظر دریافت پروانه موسسه بودم که علیرغم موافقت با دایر کردن آن، تاکنون نیز پروانه ی رسمی به دستمان نرسید و از این رو از تصمیم قبلی منصرف شده و تصمیم گرفتم عکس ها را بعد از چند سال به صاحبانشان برگردانم.»

این بازیگر تئاتر اضافه کرد که احتمالا در بازگویی این ماجرا ممکن است برخی واژگان سوتفاهمی برای مناف ایران پناه ایجاد کرده و از این رو ایشان رنجیده خاطر شده اند.

 

در این جا ذکر این نکته لازم است که یادداشت " آَشغال های دوست داشتنی!" در بخش یادداشت های خصوصی بینەر منتشر شده که به نوعی مکانی برای ابراز نظر، نقد و یادداشت های مختلف تخصصی و تحلیلی و … هنرمندان است که با مسئولیت نویسنده ی آن منتشر می شود. در این بخش تنها مطالب حاوی کلمات رکیک، توهین آمیز و یا اتهام های حقوقی غیرقابل اثبات حذف شده و منتشر نمی شود و سایر مطالب عینا منتشر می گردد. این موضوع به عنوان یکی از اهداف بینەر حهت ایجاد فضایی مناسب برای گفتگو و نقد سازنده و شفاف و بدور از پشت سرگویی های متاسفانه رایج در بین برخی از هنرمندان صورت می گیرد تا بتوانیم بدور از توهین، عملکرد هنری و یا مدیریتی یکدیگر را در فضایی صحیح به چالش بکشیم. طبیعتا این راه بی عیب نیست، اما اینکه برخی از دوستان انتظار داشتند تا مطالب حذف شده و یا اساسا منتشر نشوند و اینکه خود ما نیز صدای همدیگر را خفه کنیم انتظاری غیر منطقی به نظر میرسد. همواره بینه ر آماده است تا به جای حذف مطلب و یا عدم درج یادداشت هنرمندان، پاسخ های شفاف و صریح طرفین را منعکس نماید و در این راه هیچ تبعیضی قایل نخواهد شد.

اخبار مرتبط

نظرات

یادداشت ویژه

سریال نون.خ و مساله ی زبان !

این نقد سریال نیست. حتی نقد آن چیزی که مطرح می شود نیز ممکن است نباشد. بیشتر بیان مساله و اشتراک گذاری سوالی است که شاید برخی از فیلمسازان و حتی تئاتری های کوردستان نیز با آن مواجه باشند. از این رو از زبان ساده تر و خودمانی تری نیز برای نوشتار استفاده می کنم. چند روزی است که سریال تلویزیونی «نون. خ» از شبکه ی یک سیما پخش می شود. داستان این سریال که از همان الگوی سریال پایتخت پیروی می کند ، این بار در یکی از مناطق کوردستان اتفاق می افتد. فارغ از اینکه مکان داستان بیشتر شبیه به روستاست و معلوم نیست چرا سازندگان اصرار دارند آن را شهر معرفی کنند، و یا اینکه در جمع اهالی روستا نیز یکی از بازیگران فارس است و بسیار روان فارسی صحبت می کند و معلوم نیست چرا به تنهایی او فارسی را اینگونه صحبت می کند و سایرین به شکل دیگر؛ اما حضور بازیگران بومی منطقه و حضور موسیقی کوردی در سریال، از ویژگی های خوب آن به حساب می آید. اما آنچه بحث اصلی این نوشتار است مسئله ی زبان است. چیزی که از روز اول پخش سریال ذهنم را به خود مشغول کرد اما ترجیح بر آن شد تا لااقل بعد از پخش چند قسمت مسئله طرح شود. امروز که واکنش توییتری برخی از مردم نسبت به مسئله ی زبان بکار رفته در این سریال را دیدم، زمان طرح مسئله را مناسب تشخیص دادم. زبان کوردی، اگر چه دارای واژگان مشترک با زبان فارسی است و حتی بنا به اظهار نظر بسیاری از کارشناسان این دو زبان هم ریشه هستند و هر کدام در جغرافیای خود تغییرات زمانی و کاربردی و خود را پیدا کرده است، با این حال این، زبان کوردی، زبانی کاملا مستقل با دستورات گرامری خاص خویش است و لهجه محسوب نمی شود. از این رو تولید یک اثر ملی در کوردستان با حضور شخصیت های کورد، با تولید یک سریال در اصفهان و یا یزد و شیراز و... تفاوت زیادی دارد. چرا که این لهجه های فارسی شیرازی و اصفهانی ولو به صورت غلیظ و با کلمات خاص منطقه نیز ادا شود، نهایتا منظور خود را به مخاطب عمومی منتقل می کند. در سریال نون.خ همه ی کاراکترها -تا این جای قصه- کورد هستند. پس طبیعتاً باید با یکدیگر کوردی حرف بزنند و لزومی به استفاده از زبانی که نه فارسی است و نه کوردی،  ندارند. این امر به ویژه در مناطق کورد زبان که اهمیت خاصی به زبان مادری میدهند بسیار خودنمایی خواهد کرد.  اگر داستان این سریال در نقاطی دیگر از ایران که به دلایل مختلف ، برخی خانواده ها ترجیح داده اند با کودکانشان به جای زبان مادری با زبان ملی صحبت کنند، ساخته می شد، کمتر مسئله ی زبان خودنمایی می کرد و می شد کاراکترهای فیلم را از این خانواده ها معرفی کرد و به راحتی مسئله را توجیه نمود، اما در تمامی شهرهای کوردزبان، مسئله ...

جدیدترین خبرها

وعده گاه مسئولین

روز شمار عنوان وعده
2881
روز گذشته
آیا سینمای مهاباد دوباره بازگشایی می شود؟
css.php
%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: