رفتن به بالا

تعداد اخبار امروز : 0 خبر


  • الجمعة ۹ ربيع أول ۱۴۴۶
  • 2024 Friday 13 September
    -١٨(°C)
    وزش باد (mph)
    فشار (in)
    محدوده دید (mi)
    اشعه فرابنفش -
    رطوبت (in)
گاه‌شمار تاریخ خورشیدی
خرداد ۱۳۹۶
ش ی د س چ پ ج
« اردیبهشت   تیر »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان غربی و با همکاری مرکز هنرهای نمایشی کشور و انجمن هنرهای نمایشی استان، بیست ونهمین جشنواره تئاتر استان آذربایجان غربی را برگزار می کند.

مقررات:

۱- بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان آذربایجان غربی فقط آثار صحنه ای را قضاوت و انتخاب خواهد کرد.

۲-  آثار نمایشی متقاضی می بایست در فاصله زمانی مهرماه ۹۵ تا مرداد ماه سال ۹۶ در یکی از سالن های استان در شهرستان ها حداقل پنج اجرا و ارومیه هفت اجرای عمومی داشته باشند.

۳- نمایش های ارائه شده بایستی برای اولین بار در جشنواره ارائه شده و پیشتر هیچگونه اجرایی توسط همان گروه از آن نمایش حتی با نام های دیگری صورت نگرفته باشد.

تذکر – چنانچه در هر مرحله ای در خصوص آثار برگزیده تخلفی در این مورد اثبات شود، ستاد جشنواره مانع حضور اثر نمایشی در هر مرحله از جشنواره می شود.

۴- آثار هنرمندان بومی و جوان در اولویت قرار خواهد گرفت و بدیع بودن و خلاقیت در اجرای آثار در ارزیابی هیئت انتخاب تاثیرگذار خواهد بود.

تذکر مهم:-  نمایش هایی که مبتنی بر متون  نمایشنامه نویسان  مطرح کشور بوده که تاکنون اجراهای زیادی از آن ها شده، تنها در صورت ارائه طرح اجرایی خلاق و شیوه نو در اثر اجرایی مورد پذیرش قرار خواهند گرفت، در غیر اینصورت از پذیرش این گونه آثار خودداری خواهد  شد.

–  در صورتی که نمایشی،  متن آن اقتباس ادبی و یا برداشتی از متون خارجی و با حفظ بومی سازی باشد، می تواند در بخش مسابقه جشنواره شرکت کند، در غیر این صورت آثار و متون خارجی نمی توانند در بخش مسابقه شرکت نمایند.

۵-  دبیرخانه جشنواره به گروه های راه یافته  مبلغی به عنوان کمک هزینه پرداخت خواهد کرد.

۶- هر هنرمند صاحب اثری، صرفاً میتواند با یک اثر که به تایید انجمن هنرهای نمایشی استان رسیده در مرحله ی نهایی جشنواره حضور داشته باشد.

۷- ستاد برگزاری جشنواره، نظر به مشکلات پیش بینی نشده درباره برنامه ریزی و تنظیم جدول اجراهای جشنواره به هیچ عنوان تعهدی نسبت به هماهنگی حضور بازیگران مشترک در اجراهای متفاوت را نخواهد داشت.

۸-ارائه اجازه نامه کتبی نویسنده، مترجم یا ناشر اثر ضروری است.

۹- تعیین زمان، مکان و تعداد اجرای نمایشها در جشنواره بر عهده ستاد برگزاری جشنواره و بر اساس امکانات موجود خواهد بود.

۱۰- با توجه به ارزیابی فیلم اجرای عمومی نمایشها در مرحله بازبینی در کل استان «ارومیه و شهرستان ها» خواهشمند است نهایت دقت در تکثیر و سالم بودن لوح فشرده ارسالی بعمل آید.

۱۱- شرکت کنندگان در جشنواره، با ارسال اثر خود متعهد به پذیرش قوانین شورای سیاستگذاری جشنواره هستند، عدم رعایت این قوانین، خصوصاً زمانبندی مصوب جشنواره، موجب حذف آثار خواهد شد.

۱۲- چنانچه مواردی در این فراخوان درج نشده باشد ، موضوع از طریق ستاد جشنواره تصمیم گیری ، اعلام و اجرا خواهد شد.

ج) جوایز:

۱-  ستاد برگزاری جشنواره تئاتر استان آذربایجان غربی به تمامی شرکت کنندگان لوح یاد بود اهداء خواهد کرد.

۲- ستاد برگزاری جشنواره تئاتر استان آذربایجان غربی  به گرایش های «کارگردانی، نمایشنامه نویسی، بازیگری مرد و زن ، طراحی صحنه، نور، لباس، موسیقی و افکت، گریم ، پوستر» بر اساس تصمیم هیئت داوران جشنواره جوایز ارزنده ای اهداء خواهد کرد.

د) مدارک مورد نیاز جهت شرکت در جشنواره:

۱.  فرم تکمیل شده تقاضای شرکت در جشنواره

۲.  ارسال یک نسخه متن نمایش و سه نسخه از فیلم اجرای عمومی بر روی لوح فشرده «DVD» به همراه مجوز کتبی نویسنده، مترجم یا ناشر اثر

۳.  چکیده سوابق هنری متقاضی در یک صفحه A4  تایپ شده

۴.  تصویر کارت ملی و یک قطعه ۴*۳ عکس متقاضی

۵.  ارائه تأییدیه کتبی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان مربوطه محل اجرا مبنی بر اجرای عمومی نمایش متقاضی.

تذکر- موارد فوق بایستی توسط ادارات فرهنگ و ارشاداسلامی شهرستانهای تابعه با هماهنگی انجمن هنرهای نمایشی ارسال گردد.

٢٥ مردادماه آخرین مهلت ارسال آثار به دبیرخانه این جشنواره است و آثار راه یافته به جشنواره ۱۰ شهریور ماه معرفی می‌شوند.

اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان غربی

دبیرخانه بیست ونهمین جشنواره تئاتر استان آذربایجان غربی

 

اخبار مرتبط

نظرات

یادداشت ویژه

سریال نون.خ و مساله ی زبان !

این نقد سریال نیست. حتی نقد آن چیزی که مطرح می شود نیز ممکن است نباشد. بیشتر بیان مساله و اشتراک گذاری سوالی است که شاید برخی از فیلمسازان و حتی تئاتری های کوردستان نیز با آن مواجه باشند. از این رو از زبان ساده تر و خودمانی تری نیز برای نوشتار استفاده می کنم. چند روزی است که سریال تلویزیونی «نون. خ» از شبکه ی یک سیما پخش می شود. داستان این سریال که از همان الگوی سریال پایتخت پیروی می کند ، این بار در یکی از مناطق کوردستان اتفاق می افتد. فارغ از اینکه مکان داستان بیشتر شبیه به روستاست و معلوم نیست چرا سازندگان اصرار دارند آن را شهر معرفی کنند، و یا اینکه در جمع اهالی روستا نیز یکی از بازیگران فارس است و بسیار روان فارسی صحبت می کند و معلوم نیست چرا به تنهایی او فارسی را اینگونه صحبت می کند و سایرین به شکل دیگر؛ اما حضور بازیگران بومی منطقه و حضور موسیقی کوردی در سریال، از ویژگی های خوب آن به حساب می آید. اما آنچه بحث اصلی این نوشتار است مسئله ی زبان است. چیزی که از روز اول پخش سریال ذهنم را به خود مشغول کرد اما ترجیح بر آن شد تا لااقل بعد از پخش چند قسمت مسئله طرح شود. امروز که واکنش توییتری برخی از مردم نسبت به مسئله ی زبان بکار رفته در این سریال را دیدم، زمان طرح مسئله را مناسب تشخیص دادم. زبان کوردی، اگر چه دارای واژگان مشترک با زبان فارسی است و حتی بنا به اظهار نظر بسیاری از کارشناسان این دو زبان هم ریشه هستند و هر کدام در جغرافیای خود تغییرات زمانی و کاربردی و خود را پیدا کرده است، با این حال این، زبان کوردی، زبانی کاملا مستقل با دستورات گرامری خاص خویش است و لهجه محسوب نمی شود. از این رو تولید یک اثر ملی در کوردستان با حضور شخصیت های کورد، با تولید یک سریال در اصفهان و یا یزد و شیراز و... تفاوت زیادی دارد. چرا که این لهجه های فارسی شیرازی و اصفهانی ولو به صورت غلیظ و با کلمات خاص منطقه نیز ادا شود، نهایتا منظور خود را به مخاطب عمومی منتقل می کند. در سریال نون.خ همه ی کاراکترها -تا این جای قصه- کورد هستند. پس طبیعتاً باید با یکدیگر کوردی حرف بزنند و لزومی به استفاده از زبانی که نه فارسی است و نه کوردی،  ندارند. این امر به ویژه در مناطق کورد زبان که اهمیت خاصی به زبان مادری میدهند بسیار خودنمایی خواهد کرد.  اگر داستان این سریال در نقاطی دیگر از ایران که به دلایل مختلف ، برخی خانواده ها ترجیح داده اند با کودکانشان به جای زبان مادری با زبان ملی صحبت کنند، ساخته می شد، کمتر مسئله ی زبان خودنمایی می کرد و می شد کاراکترهای فیلم را از این خانواده ها معرفی کرد و به راحتی مسئله را توجیه نمود، اما در تمامی شهرهای کوردزبان، مسئله ...

وعده گاه مسئولین

روز شمار عنوان وعده
2810
روز گذشته
آیا سینمای مهاباد دوباره بازگشایی می شود؟
css.php
%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: