رفتن به بالا

تعداد اخبار امروز : 0 خبر


    -١٨(°C)
    وزش باد (mph)
    فشار (in)
    محدوده دید (mi)
    اشعه فرابنفش -
    رطوبت (in)
گاه‌شمار تاریخ خورشیدی
دی ۱۳۹۵
ش ی د س چ پ ج
« آذر   بهمن »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
  • سه شنبه 28 دی 1395 - 21:46
  • کد خبر : 3415
  • مشاهده : 766 بازدید
  • س.ت » سینما
  • چاپ خبر : راهيابی كارگردان سنندجی به جشنواره ملی فیلم کوتاه مستند زنده رود

به گزارش بینەر، فیلم مستند «یک قطره زلال» به تهیه کنندگی و کارگردانی «عثمان محمدی» و از توليدات صداوسیمای مرکز کردستان به بخش مسابقه نخستین جشنواره ملی فیلم کوتاه مستند زنده رود اصفهان راه یافت و با ١١ فیلم دیگر به رقابت خواهد پرداخت.
در بخشی از خلاصه اين مستند آمده است: سال ۲۰۱۵ میلادی، خاورمیانه غرق در جنگ بر سر نفت منطقه ژاورود کردستان، پیرمردی ۷۰ ساله که سالهای سال کار کندن چاهها و چشمه های منطقه را انجام داده است اکنون ناتوان و تنها شده و با بروز بحران خشکسالی شاهد خشک شدن و کم آب شدن چشمه ها و چاههایی است که سالها برایشان زحمت کشیده است.
ارسلان بهمنی و پیمان علیرضایی (تصويربردار)، كیانوش مشیر وزیری (تصاویر هوایی)، اکبر گلی (صدابردار)، فرهاد مرادی (تدوین و صداگذاری)، فاتح صلاحی و سالار محمدی (دستیاران تصویر)، سحر امانی (اپراتور رایانه ای)،‫ مصطفی حبیبی (جلوه ­های ویژه­ بصری) و ‬فخرالدین علیرضایی از ديگر عوامل اجرایی اين فيلم مستند می باشند.
نخستین جشنواره ملی فیلم کوتاه مستند زنده رود در روزهای ۲۷ تا ۳۰ دی‌ماه در اصفهان برگزار می‌شود.
«عثمان محمدی» (متولد ۱۳۶۲ در سنندج) فارغ التحصيل فيلمسازی از انجمن سينمای جوانان ايران در دفتر سنندج می باشد. وی ساخت دو فيلم كوتاه به نامهای «از كنار هم ميگذريم انگار…» و «لحظه سكوت سايه ها» و ساخت مستندهای «تقویم توت فرنگی» و مجموعه چهار قسمتی «گەل (تعاون گروهی)» را در كارنامە خود دارد.

 

اخبار مرتبط

نظرات

یادداشت ویژه

سریال نون.خ و مساله ی زبان !

این نقد سریال نیست. حتی نقد آن چیزی که مطرح می شود نیز ممکن است نباشد. بیشتر بیان مساله و اشتراک گذاری سوالی است که شاید برخی از فیلمسازان و حتی تئاتری های کوردستان نیز با آن مواجه باشند. از این رو از زبان ساده تر و خودمانی تری نیز برای نوشتار استفاده می کنم. چند روزی است که سریال تلویزیونی «نون. خ» از شبکه ی یک سیما پخش می شود. داستان این سریال که از همان الگوی سریال پایتخت پیروی می کند ، این بار در یکی از مناطق کوردستان اتفاق می افتد. فارغ از اینکه مکان داستان بیشتر شبیه به روستاست و معلوم نیست چرا سازندگان اصرار دارند آن را شهر معرفی کنند، و یا اینکه در جمع اهالی روستا نیز یکی از بازیگران فارس است و بسیار روان فارسی صحبت می کند و معلوم نیست چرا به تنهایی او فارسی را اینگونه صحبت می کند و سایرین به شکل دیگر؛ اما حضور بازیگران بومی منطقه و حضور موسیقی کوردی در سریال، از ویژگی های خوب آن به حساب می آید. اما آنچه بحث اصلی این نوشتار است مسئله ی زبان است. چیزی که از روز اول پخش سریال ذهنم را به خود مشغول کرد اما ترجیح بر آن شد تا لااقل بعد از پخش چند قسمت مسئله طرح شود. امروز که واکنش توییتری برخی از مردم نسبت به مسئله ی زبان بکار رفته در این سریال را دیدم، زمان طرح مسئله را مناسب تشخیص دادم. زبان کوردی، اگر چه دارای واژگان مشترک با زبان فارسی است و حتی بنا به اظهار نظر بسیاری از کارشناسان این دو زبان هم ریشه هستند و هر کدام در جغرافیای خود تغییرات زمانی و کاربردی و خود را پیدا کرده است، با این حال این، زبان کوردی، زبانی کاملا مستقل با دستورات گرامری خاص خویش است و لهجه محسوب نمی شود. از این رو تولید یک اثر ملی در کوردستان با حضور شخصیت های کورد، با تولید یک سریال در اصفهان و یا یزد و شیراز و... تفاوت زیادی دارد. چرا که این لهجه های فارسی شیرازی و اصفهانی ولو به صورت غلیظ و با کلمات خاص منطقه نیز ادا شود، نهایتا منظور خود را به مخاطب عمومی منتقل می کند. در سریال نون.خ همه ی کاراکترها -تا این جای قصه- کورد هستند. پس طبیعتاً باید با یکدیگر کوردی حرف بزنند و لزومی به استفاده از زبانی که نه فارسی است و نه کوردی،  ندارند. این امر به ویژه در مناطق کورد زبان که اهمیت خاصی به زبان مادری میدهند بسیار خودنمایی خواهد کرد.  اگر داستان این سریال در نقاطی دیگر از ایران که به دلایل مختلف ، برخی خانواده ها ترجیح داده اند با کودکانشان به جای زبان مادری با زبان ملی صحبت کنند، ساخته می شد، کمتر مسئله ی زبان خودنمایی می کرد و می شد کاراکترهای فیلم را از این خانواده ها معرفی کرد و به راحتی مسئله را توجیه نمود، اما در تمامی شهرهای کوردزبان، مسئله ...

وعده گاه مسئولین

روز شمار عنوان وعده
2670
روز گذشته
آیا سینمای مهاباد دوباره بازگشایی می شود؟
css.php
%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: