رفتن به بالا

تعداد اخبار امروز : 0 خبر


  • الجمعة ۲۵ جماد ثاني ۱۴۴۶
  • 2024 Friday 27 December
    -١٨(°C)
    وزش باد (mph)
    فشار (in)
    محدوده دید (mi)
    اشعه فرابنفش -
    رطوبت (in)
گاه‌شمار تاریخ خورشیدی
دی ۱۳۹۵
ش ی د س چ پ ج
« آذر   بهمن »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
  • چهارشنبه 15 دی 1395 - 12:21
  • کد خبر : 3134
  • مشاهده : 928 بازدید
  • س.ت » سینما
  • چاپ خبر : موج بی سینمایی به سیروان هم رسید
سینما آرزویی برای جوانان سیروانی؛

موج بی سینمایی به سیروان هم رسید

بدون شک توسعه فرهنگ و هنر، عرصه‌های مختلف دیگر اعم از اقتصادی، اجتماعی، عمرانی و … را متحول می‌کند.

پرداختن به مسائل فرهنگی، آغاز و استمرار حرکت در مسیر توسعه پایدار را تضمین کرده و بر این اساس می‌توان به نقش و اهمیت مقوله فرهنگ به‌عنوان بستر و زیرساخت اصلی دیگر ساز و کارهای اجتماعی پی برد.

با محوریت قرار دادن شاخصه‌های توسعه فرهنگی در ایجاد بسترهای مناسب سرمایه‌گذاری می‌توان در جهت جذب سرمایه‌گذاران برای ایجاد اشتغال و خروج از رکود در سیروان گام‌های موثری برداشت.

همواره در زمینه سینما و ضرورت و اهمیت وجود آن صحبت‌های بسیار زیادی شده و چون این هنر از فرهنگ توده مردم تغذیه می‌کند، یکی از نیرومندترین گونه‌های فرهنگی و هنری محسوب می‌شود.

امروزه دیگر سینما به‌عنوان یک وسیله ساده برای سرگرمی محسوب نمی‌شود، بلکه سینما پا را فراتر گذاشته و فرهنگ یک جامعه را درمی‌نوردد و تجربه نشان داده که نادیده گرفتن آن برای یک جامعه بسیار مضر است.

سیروان حتی بعد از شهرستان شدن باز بدون سینما است حال آنکه یکی از مهم‌ترین نمادهای فرهنگی مرتبط با پیشرفت یک جامعه پیشرفته و نیز بالا رفتن سواد در آن جامعه، در ابتدا تئاتر و سپس سینما است.

نبود سینما در شهرستان سیروان، لذت تماشای بسیاری از فیلم‌های سینمایی روز کشور را از مردم این شهرستان دریغ کرد.

سینمادوستان در سیروان برای دیدن فیلم‌هایی سینمایی به مرکز استان می‌روند در حالی‌که با وجود یک سالن سینما در این شهرستان، به‌جای رفتن به این مرکز استان و صرف هزینه‌های کلان و خطرات بین راه، تنها با خرید یک بلیط می‌توانند فیلم‌های مورد علاقه خود را به تماشا بنشینند.

زمانی که یک شهر، چه کوچک و چه بزرگ، این نماد را ندارد می‌تواند یکی از نشانه‌های عقب ماندگی آن شهر باشد و برای مردم سیروان که دارای تاریخ و فرهنگ غنی هستند، نبود آن جای تاسف دارد.

سینما برای شهرستان یک نیاز است

یک  جوان سیروانی در خصوص مزایای داشتن سینما در این شهرستان که جمعیت عمده آن را جوانان تشکیل داده است، می‌گوید: چندین سال است دراین شهرستان زندگی می کنم ولی برای دیدن فیلمهای مورد علاقه باید به ایلام بروم آنهم با هزینه هایی چند برابر یک بلیط برای دیدن فیلم مورد علاقه ام .  

وی ادامه داد: ما جوان ها تقریبا  یادمان رفته که سینما چه شکلی است رفتن به سینما نیز می‌تواند اوقات فراغتمان را پر کرده باعث سرگرمی شود.

 وی  می گوید: سینما برای شهرستان یک نیاز است، تا جوانان و خانواده ها اوقات فراغت خود را در کنار هم با دیدن یک فیلم پر کنند.

جوان سیروانی گفت: نبود سینمابه یک معضل جامعه اهل هنر در شهرستان سیروان تبدیل شده است؛ تقاضای ما از مسئولان فرهنگی و استانی این است که فکری به حال ما جوانان در این شهرستان انجام دهید .

شهرستان بدون سینما؛ شهرستانی بدون خاطره جمعی

حضور در سالن سینما باعث برانگیختگی حسی در درون تماشاچیان می‌شود که قابل قیاس با دیدن یک فیلم در خانه نیست و سینما به گونه‌ای بی‌واسطه و مستقیم قادر است که شیوه‌های ذهنی را بار دیگر بسازد و بر پرده به نمایش بگذارد.

زنده کردن این دقایق فردی، یک تجربه بشری را به معانی که هماهنگ‌کننده است بدل می‌کند و به این گونه موضوعی هرچند کوچک برای افراد درونی و بزرگ می‌شود.

زمانی که شهروندان یک شهرستان قادر به داشتن این تجربه درونی نباشند، خواه ناخواه خاطره‌ای جمعی نیز در درون آنها ایجاد نمی‌شود و هویتی مشترک شکل نمی‌گیرد حال آنکه بسیاری از مردم سیروان از این خاطره جمعی بی‌بهره بوده و هستند.

رابطه سینما و حقوق شهروندی

زندگی شهرنشینی به‌دنبال مهاجرت‌های زیاد و به‌لحاظ وجود خرده فرهنگ‌ها، وضعیت متفاوتی را پیش‌ روی شهروندان قرارداده است.

وجود سینما با تببین ابعاد مختلف حقوق شهروندی و زندگی شهری، می‌تواند مردم را در آشنایی بیشتر و بهتر با زندگی شهری و حقوق شهروندانی که در شهر زندگی می‌کنند، کمک کند.

وجود سینما باعث می‌شود که شهروندان به‌واسطه در کنار هم نشستن در محیطی به نام سالن سینما با وجود فرهنگ‌های متفاوت، از داشتن یک خاطره جمعی با دیگری بهره‌مند شوند.

سینما همواره در ارتقا و تقویت فرهنگ عمومی مردمان جوامع خود، نقشی تاثیرگذار دارد اما نبود سینما در سوادکوه باعث شده که این مساله در شهرستان کمتر بروز نماید.

سینما و کودکان

همواره تجربه دیدن یک فیلم در زمان کودکی در سینما باعث می‌شود که سرمایه‌گذاری فرهنگی و هنری برای نسل‌های آینده بالا رود و کودکان با شیوه‌های ارتباطی و آموزشی آشنا شوند و بر فعالیت‌های فرهنگی، هنری، اجتماعی و … آنها تاثیر مثبتی گذارد.

با توجه به بافت فرهنگی جامعه و مختصات ارتباطات خانواده نیاز به باهم و در کنار هم بودن همواره وجود داشته و سینما یکی از مکان‌هایی است که این امکان را میسر می‌کند.

سینما؛ یکی از پایه‌های فرهنگی شهرستان

سینما؛ یکی از رسانه‌های پرمخاطبی است که اکثر جوانان تمایل به آن دارند و یکی از پایه‌های فرهنگی هر شهر و شهرستان محسوب می‌شود.

سینمادارای کارکردهای بسیار متفاوتی است که یکی از کارکردهای آن ایجاد روحیه شوق و نشاط در نسل جوان است. زمانی که جوانان مکان خاصی جهت گذراندن اوقات فراغت خود نداشته باشند خواه نا خواه به تفریح‌های نامناسب روی می‌آورند و همین امر می‌تواند زمینه‌ساز افزایش آسیب‌های اجتماعی است.

سینما دارای قدرت بسیار زیادی است و قادر است که تجربیات فردی را مجسم کند و از نو آن را بیافریند. حضور در چنین فضایی و کسب چنین تجربه‌ای همواره برای همه شهروندان لازم .و ضروری است. چرا که پرده سینما قادر است، جهانی را بازنمایی کند که هر یک از ما آگاهانه یا ناآگاهانه دست به ساخت آن زده‌ایم

منبع: سیروان نوین

اخبار مرتبط

نظرات

یادداشت ویژه

سریال نون.خ و مساله ی زبان !

این نقد سریال نیست. حتی نقد آن چیزی که مطرح می شود نیز ممکن است نباشد. بیشتر بیان مساله و اشتراک گذاری سوالی است که شاید برخی از فیلمسازان و حتی تئاتری های کوردستان نیز با آن مواجه باشند. از این رو از زبان ساده تر و خودمانی تری نیز برای نوشتار استفاده می کنم. چند روزی است که سریال تلویزیونی «نون. خ» از شبکه ی یک سیما پخش می شود. داستان این سریال که از همان الگوی سریال پایتخت پیروی می کند ، این بار در یکی از مناطق کوردستان اتفاق می افتد. فارغ از اینکه مکان داستان بیشتر شبیه به روستاست و معلوم نیست چرا سازندگان اصرار دارند آن را شهر معرفی کنند، و یا اینکه در جمع اهالی روستا نیز یکی از بازیگران فارس است و بسیار روان فارسی صحبت می کند و معلوم نیست چرا به تنهایی او فارسی را اینگونه صحبت می کند و سایرین به شکل دیگر؛ اما حضور بازیگران بومی منطقه و حضور موسیقی کوردی در سریال، از ویژگی های خوب آن به حساب می آید. اما آنچه بحث اصلی این نوشتار است مسئله ی زبان است. چیزی که از روز اول پخش سریال ذهنم را به خود مشغول کرد اما ترجیح بر آن شد تا لااقل بعد از پخش چند قسمت مسئله طرح شود. امروز که واکنش توییتری برخی از مردم نسبت به مسئله ی زبان بکار رفته در این سریال را دیدم، زمان طرح مسئله را مناسب تشخیص دادم. زبان کوردی، اگر چه دارای واژگان مشترک با زبان فارسی است و حتی بنا به اظهار نظر بسیاری از کارشناسان این دو زبان هم ریشه هستند و هر کدام در جغرافیای خود تغییرات زمانی و کاربردی و خود را پیدا کرده است، با این حال این، زبان کوردی، زبانی کاملا مستقل با دستورات گرامری خاص خویش است و لهجه محسوب نمی شود. از این رو تولید یک اثر ملی در کوردستان با حضور شخصیت های کورد، با تولید یک سریال در اصفهان و یا یزد و شیراز و... تفاوت زیادی دارد. چرا که این لهجه های فارسی شیرازی و اصفهانی ولو به صورت غلیظ و با کلمات خاص منطقه نیز ادا شود، نهایتا منظور خود را به مخاطب عمومی منتقل می کند. در سریال نون.خ همه ی کاراکترها -تا این جای قصه- کورد هستند. پس طبیعتاً باید با یکدیگر کوردی حرف بزنند و لزومی به استفاده از زبانی که نه فارسی است و نه کوردی،  ندارند. این امر به ویژه در مناطق کورد زبان که اهمیت خاصی به زبان مادری میدهند بسیار خودنمایی خواهد کرد.  اگر داستان این سریال در نقاطی دیگر از ایران که به دلایل مختلف ، برخی خانواده ها ترجیح داده اند با کودکانشان به جای زبان مادری با زبان ملی صحبت کنند، ساخته می شد، کمتر مسئله ی زبان خودنمایی می کرد و می شد کاراکترهای فیلم را از این خانواده ها معرفی کرد و به راحتی مسئله را توجیه نمود، اما در تمامی شهرهای کوردزبان، مسئله ...

جدیدترین خبرها

وعده گاه مسئولین

روز شمار عنوان وعده
2915
روز گذشته
آیا سینمای مهاباد دوباره بازگشایی می شود؟
css.php
%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: