دکتر رکن الدین خسروی از چهره های تأثیرگذار تئاتر ایران در لندن درگذشت.
به گزارش بینەر خبر درگذشت این هنرمند پیشکسوت تئاتر از سوی روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی ، سهراب سلیمی کارگردان تئاتر و اصغر همت تایید شد.
خسروی که از مدتها قبل با بیماری مبارزه میکرد، صبح دوشنبه بیست و هفتم دی ماه در لندن دار فانی را وداع گفت. هنوز در مورد محل تشییع ایشان اطلاع درستی در دست نیست.
دکتر رکنالدین خسروی متولد ۱۶ اسفند ۱۳۰۸ بود که در سال ۱۳۲۹ از رشته ی حقوق انصراف داد و مشغول تحصیل در رشته ادبیات در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران شد.
در سال ۱۳۳۴ در دوره ۶ ماهه کلاسهای تئاتر پروفسور دیوید سون شرکت کرد و یکسال بعد در کلاس های هنرپیشگی و کارگردانی دکترفروغی حاضر شد و جزء نخستین دانشجویان در این رشته به شمار میآمد.
در سال ۱۳۳۶ با همکاری دکتر فروغ اقدام به تاسیس اداره هنرهای دراماتیک کرد و در سال ۱۳۳۷ با کارگردانی و به روی صحنه آوردن جایی که صلیب گذاشت شد در اداره هنرهای دراماتیک و ضبط تلویزیونی این نمایش قدم بر این عرصه نهاد.
قبل از انقلاب آثار ماندگاری را به صحنه برده بود که از جمله می توان به «سایه دره»، «خاموشی دریا»، «پیک نیک در میدان جنگ»، «پایان بازی»، «از پشت شیشهها»، «سلام و خداحافظ»، «محاکمه ژندارک» و اشاره کرده است. «سی زوئه بانسی مرده است» یکی از دیگر از نمایش های وی و آثار اثول فوگارد است که اکبر زنجانپور در آن ماندنی شد.
خسروی در سال ۱۳۴۹ برای تحصیل در رشته کارگردانی تئاتر در مدرسه دراماسنتر با ریاست افتخاری پیتر بروک عازم لندن شد و در سال ۱۳۵۲ به تهران بازگشت و لبخند باشکوه آقای گیل نوشته اکبر رادی را به روی صحنه برد.
او در سال ۱۳۵۴ همکاری خود را با گروه تئاتر دانشگاه صنعتی شریف به عنوان کارگردان گروه آغاز کرد. در سال ۱۳۶۰ دعوت به پذیرش استعفا و بازنشستگی شد . او سپس مدتی به لندن مهاجرت کرد و بعد از بازگشت و در سال ۱۳۷۳ در دانشگاه آزاد اسلامی اراک مشغول به تدریس شد و مجددا در سال ۱۳۷۵ به لندن مهاجرت کرد و تا پایان عمر در آنجا بود.
"بینه ر" درگذشت این هنرمند برجسته را به جامعه ی هنرمندان تسلیت می گوید.
نظرات